Miben segíthetünk?

Koszorúzás, fáklyás felvonulás, ünnepség - Október 23. Pilisvörösváron

Koszorúzás, fáklyás felvonulás, ünnepség - Október 23. Pilisvörösváron
2021. október 25.

Jelentős eseményre emlékezett múlt szombaton  Magyarország: az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésére, amelynek a 65. évfordulóját ünnepeljünk idén. Tavaly a járványügyi korlátozások nem tették lehetővé, hogy közösen emlékezzünk október 23-án, ám most ismét lehetőség nyílt erre.

A koszorúzás 17 órakor zajlott az 1956-os emlékműnél, amit fáklyás felvonulás követett. A városi ünnepség 18 órakor kezdődött a Művészetek Házában, ahol beszédet mondott Fetter Ádám polgármester, majd átadta a 2020-as és 2021-es évi díszpolgári címeket illetve a Pilisvörösvárért emlékérmeket. A fogadáson meghallgathatták az A Tempo fúvoszenekar meglepetés koncertjét, illetve Berchy József és Jászberényi Lilian zongoraművészeket.

„Ünnepeljük 56 hőseinek álmát: a szabadságot és függetlenséget, egy nemzet minden reménységét! Hálatelt szívvel köszönjük elődeinknek a hősiességüket, s azt a közös akaratot, amely a példát teremtően őszinte nemzeti egység alapja volt. Ez nyűgöz le bennünket ’56 napjaiban” – mondta egyebek mellett Fetter Ádám. 

A helyszíneken készült fotókat megnézheti a mellékelt galériában, a díjazottról pedig a csatolt cikkben olvashat részletesen. 

Kapcsolódó linkek / dokumentumok
Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []