Miben segíthetünk?

Áll a város karácsonyfája - Galériával

Áll a város karácsonyfája - Galériával
2021. november 23.

Megérkezett a Fő térre a város karácsonyfája kedd délelőtt. A Városgazda Kft. munkatársai a Kápolna utcában kezdtek reggel, hogy kivágják a felajánlott fenyőt, amit aztán darus kocsival emeltek ki a kertből és helyeztek teherautóra. A munkálatok gyorsan és gördülékenyen zajlottak, pedig a távközlési és elektromos vezetékek menet közben különös odafigyelést igényeltek az érintett utcában, emelgetni kellett azokat, hogy ne akadjanak bele az éppen „költöző” fenyőbe, illetve az előzetes kérés ellenére több kocsi is parkolt az út mentén a Kápolna utcában a szállítás ideje alatt.

A Fő téren aztán a daru ismét magasba emelte a fát, amelyet végül elektromos fűrész segítségével faragtak be a helyére. A két tonnás, több mint tíz méteres fenyő a tervek szerint péntek délelőtt kapja meg ünnepi öltözékét – kosaras autó bevetésével –, köszönhetően szintén a városgazdáknak.

A város díszítése egyébként már javában tart: az égősorok, kandeláberdíszek elfoglalták helyüket a Fő utcán, és a parkokba is megérkeznek szép sorban a karácsonyi fények, illetve a Templom téren, a Manhertz Erzsébet téren, valamint a Fő utcában is feltűnnek hamarosan az út fölé kifeszített, fényben úszó „ünnepi jókívánságok”. Előbbi két helyszínen továbbá, illetve a Bányász Emlékműnél idén is feldíszített, kivilágított karácsonyfáknak örülhetnek a pilisvörösváriak.


 

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []