Miben segíthetünk?

Megyei kitüntetést kapott a Platz piac megálmodója, Maszlag Marianna

Megyei kitüntetést kapott a Platz piac megálmodója, Maszlag Marianna
2021. december 10.

Elismerést kapott Maszlag Marianna Pest Megye Önkormányzatától, miután Pilisvörösvár Város Önkormányzata felterjesztette a megyenapi kitüntetésre. A Platz piac megálmodója, főszervezője az Év Kisvállalkozója Díj kategóriájában utasított maga mögé mindenkit.

A járványhelyzet nem tette lehetővé az ünnepi díjátadó megtartását, a győztesek így később, személyesen vehetik át az elismerést. Legutóbb több mint tíz éve kapott megyenapi kitüntetést pilisvörösvári polgár.

„Nagyon boldog vagyok, hogy az Év Kisvállalkozója Díjat ez évben nekem ítélte Pest Megye Önkormányzatának Közgyűlése. Ez az elismerés új lendületet ad a következő évre. Továbbá szeretném megragadni az alkalmat, hogy hálámat fejezzem ki a Platz piac kiállítóinak, a csapatnak, akik segítik a munkámat a helyszínen, Pilisvörösvár Város Önkormányzatának, családomnak, barátaimnak és ismerőseimnek, hogy támogattak ezen az úton. Illetve Vörösvárnak és környékének, hogy hálás közönsége hónapról-hónapra a piacnak. 2022-ben is találkozunk a Platzon!”  - mondta Maszlag Marianna az elismerés kapcsán.

Strack Bernadett alpolgármester szerint a közös munka mindig öröm Mariannával. „Fiatal, lendületes, tele kreatív ötlettel, amelyeket szívesen támogatunk” – jegyezte meg.

A Platz piac és családi piknik 2020 júliusában kezdte meg működését, Maszlag Marianna egyéni vállalkozása formájában. Az ötlet az év januárjában fogalmazódott meg benne és vázolta is azt a város vezetésének. A járvány némiképp keresztülhúzta a terveket, ám végül tavaly nyáron debütálhatott az esemény a tavaknál.

A piac egy-egy alkalommal átlagban 60-65 kiállítónak – helyi őstermelőknek, kistermelőknek és kiskereskedőknek – ad helyet. Fontos célkitűzés, hogy ne csak a klasszikus értelemben vásárolhassanak az emberek, hanem kikapcsolódhassanak, találkozhassanak a rég nem látott ismerősökkel. A piacot nem csak helybéliek látogatják, Pest megye és Budapest területéről is érkeznek nézelődök, vásárlók.

A szórakoztatás is fontos eleme a piacnak: helyi művészek és zenekarok, hagyományőrző német nemzetiségi fúvószene, gyermekeknek kézműves, fejlesztő foglalkozások teszik színesebbé a „Platzos vasárnapokat”. Fontos szempont a jótékony ügyek felkarolása, a karitatív tevékenységek támogatása, például adománygyűjtés formájában.

A kezdetektől négy fő pilléren nyugszik a Platz piac tevékenysége: az erős szakmaiság és magas színvonal, a helyi termelők, vállalkozók szélesebb körű bevonása, a karitatív és közérdekű tevékenység, valamint a hatékony kommunikáció.

Marianna a jövőben is ezeken a fundamentumokon képzeli el a fejlődés folyamatát. Kizárólag a helyi vállalkozásokkal együtt érte el egy év alatt, hogy a Platz piac a régió elismert és közkedvelt piacai közé emelkedjen. Mindezekért döntött úgy az önkormányzat, hogy őt javasolja a díjra.

Pest Megye Közgyűlése 1999-ben határozott úgy, hogy december 4. napját Megyenappá nyilvánítja, annak emlékére, hogy Pest-Pilis-Solt vármegyét 361 évvel ezelőtt, 1659. december 4-én alapították. ”A Megyenap különleges jelentéssel bír a számunkra. A megye újjászületésére emlékezünk, és közösségünk ünnepét tartjuk meg együtt, a megye 187 településéről érkező emberekkel és mindazokkal, akikhez különleges kapcsolat fűz bennünket. Ekkor köszönetet mondunk mindazoknak, akik a hivatásukban vagy a mindennapokban képesek voltak a példamutató tettekre, az átlagon felüli teljesítményekre” – írta korábban oldalán Pest Megye Önkormányzata.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []