Miben segíthetünk?

„Kuss und Tschüss” parkolási rendszer a Szabadság utcában is

„Kuss und Tschüss” parkolási rendszer a Szabadság utcában is
2023. november 4.

A gördülékenyebb és a biztonságosabb közlekedés érdekében, november 6-tól a Vásár téri iskola előtt, a frissen felújított Szabadság utcában is elindul a „Kuss und Tschüss” parkolási rendszer.

A közlekedési és parkolási formát tavaly a Vásár téren vezette be az Önkormányzat, melynek hatékony működése azóta beigazolódott, ezért a Szabadság utcában is kialakítják a rendszert.

Az új helyszínen, az erre a célra kijelölt helyek az intézmény épületének oldalán találhatóak az újonnan árokfedéssel kialakított parkolósávban. A rendszer lényege az, hogy a gyermekeket szállító autók csak néhány percre foglalják el az utcában a kijelölt parkolóhelyeket. A szülő tehát beáll „Kuss und Tschüss” parkolóba, a diák kiszáll és a jármű már hajthat is tovább. A parkolók így gyorsan felszabadulnak, ahogy eddig is a Vásár téren. A Szabadság utcán érkezőknek így a jövőben nem kell a Vásár térre bekanyarodniuk. A gyerekek pedig rendezett és biztonságos körülmények között tudnak elköszönni szüleiktől.

A sikeres működéshez a következő tudnivalók és szabályok megismerésére és betartására van szükség:

- A rendszer reggel 6:30 és 8 :00 óra között működik, de parkolni már 6 órától tilos lesz a kijelölt területen.

-  Az új „Kuss und Tschüss” parkolóhelyek a Szabadság utcában az iskola épületének oldalán találhatóak, az újonnan kialakított parkolósávban.

-  A sávot az iskola bójákkal keríti el a kijelölt időszakban.

- A parkolóban egymás mögött három autó fér el, és két autóból tudnak egyszerre kiszállni a gyerekek.

- A rendszer a Szabadság utca felőli irányból hajtva vehető igénybe.

- A parkolást követően az autó körülbelül egy percre megáll - a folyamatos haladás érdekében a megállás annyi időre korlátozódhat amíg a gyermek kiszáll - majd a jármű továbbhajt.

- A kijelölt parkolóban a biztonság miatt csak a jobb oldali kiszállás lehetséges!

-  A nagyobb gyalogosforgalom miatt, kérjük fokozottan figyeljenek a kiemelt gyalogátkelőn közlekedőkre - mivel a „Kuss und Tschüss” parkolóból kiszálló gyerekek is itt kelnek át.

- Az első napokban a városrendészet munkatársai segítik majd a közlekedést.

A rendszer hatékony és biztonságos működéséhez fegyelmezettségre van szükség. Kérjük ezért a szülők, az erre közlekedők és az itt élők megértő türelmét és közreműködésüket, a fenti szabályok figyelembevételét és betartását!

Ha mindenki ennek megfelelően közlekedik, egyszerre növelhetjük a gyermekek biztonságát és gördülékenyebbé, gyorsabbá tehetjük a közlekedést a kritikus időszakban magunk és mások számára. Köszönjük közreműködésüket!

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []