Miben segíthetünk?

Sváb zene és jó hangulat - épp három hete mulathattunk a Hallo Werishwaron!

Sváb zene és jó hangulat - épp három hete mulathattunk a  Hallo Werishwaron!
2022. augusztus 6.
Fergeteges hangulat, rengeteg zenész, jól ismert dallamok – röviden és címszavakban talán így foglalható össze az idei Hallo! Werischwar, melyet a Puskin utcai parkolóban rendeztek meg július 16-án.

Érdemes azonban mégis hosszabban beszámolni a Hallo! Werischwarról, hiszen a mostani, könnyűnek nem mondható időszakban az ilyen események mutatják meg, hogy igenis szükség van a közösségi élményekre, arra, hogy az ember pár órára kilépjen a hétköznapi gondokból, és felhőtlenül szórakozzon, beszélgessen, jól érezze magát. A július 16-ai rendezvényen pedig ehhez minden adott volt.

A meleg ellenére már a 15 órás kapunyitáskor sokan érkeztek, hogy elfoglalhassák helyüket a sörpadoknál. A frissítőkről és finom falatokról az önkormányzati főzőkonyha és a Stampó bár gondoskodott, az eseményt dr. Fetter Gábor képviselő moderálta. Mire 16 órakor az első fellépő, a Pilisvörösvári Német Nemzetiségi Fúvószenekar színpadra lépett, addigra szinte megtelt a parkolóból ideiglenesen bulihellyé alakult helyszín. A vörösvári fúvósok koncertje után – a tavalyi sikerre való tekintettel – ismét összeállt az összes fellépő zenekar, és két szám erejéig közösen muzsikáltak Feldhoffer János és Kozek Balázs vezényletével. A Lahmkruam polkát és az Andulka Marschot egy rögtönzött sörivó verseny követte öt résztvevővel, majd újra a zenekaroké lett a terep. Mivel a sok zenész nem fért fel a színpadra, így az előtt muzsikáltak, de az ő produkciójuk után sem maradt üres a tánctér, hiszen a Mondschein Kapelle és a Pilíšska Kapela zenéje nem hagyta nyugodni a lábakat, és a meleg ellenére egyre többen perdültek táncra. Ahogy ment le a nap, és hűlt a levegő, teljesen tele lett a tánctér, gyerekek, fiatalok és idősebbek egyaránt ropták éjszakába nyúlóan. A hangulatot a 5 Dörfler csak fokozta, őket a Werischwarer Burschen követte, akik zenéjükkel és az „úszós”, majd „evezős” koreográfiákkal végképp felpörgették a közönséget, a Bergländer Buam pedig továbbra is szinten tartotta a hangulatot, sőt egy különlegességgel is készültek. Színpadra lépett ugyanis velük a legendás Die Mooskirchner zenekar énekes-gitárosa, Erich Kleindiest, és igazi bulihangulatot varázsoltak. Ezzel pedig még mindig nem ért véget az este és a tánc, 11 órától az Adlersteiner, éjféltől pedig az Altsteiner Blaskapelle játszott késő éjszakáig.

Végül valamikor hajnalban ért véget a második Hallo! Werischwar zenésztalálkozó, melyet a tervek szerint jövőre is megrendez majd az önkormányzat és a Művészetek Háza. Addig is van mit várni, hiszen augusztus közepén újra lesz Vörösvári Napok, ahol több napon át ismét a közösségé lesz a főszerep.

Palkovics Mária

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []