Miben segíthetünk?

Nézze meg, hogy vettünk búcsút a téltől Pilisvörösváron - galéria

Nézze meg, hogy vettünk búcsút a téltől Pilisvörösváron - galéria
2023. március 18.
Igaz már a tavasz első hónapját tapossuk, nézze meg, hogyan vettünk búcsút a téltől néhány héttel ezelőtt Pilisvörösváron. Nézzék meg a Pilisvörösvári újság képes beszámolóját.

Február 21-én, húshagyókedden eltemettük Farsang Tónit, és vele együtt egy időre a bálokat és remélhetőleg a telet is. A sírva vigadós mulatságot ezúttal is a nemzetiségi önkormányzat szervezte. A vidám zenei aláfestésről a Pilisvörösvári Német Nemzetiségi Fúvószenekar és az Ungarndeutsche Jungs gondoskodott, és sokan táncra is perdültek. A színes színpadi műsorok sem maradtak el, meglepetéssel ezúttal a fiatal korosztály képviselői készültek, a Német Nemzetiségi Táncegyüttes Gyerekcsoportja és a Heimatwerk ifjú tagjai.

Farsang Tóni méltó temetéséről a Werischwarer Heimatwerk tagjai gondoskodtak, vicces „szesztartás” keretében. Ahogy megszokhattuk, volt pap, sirató „asszonyok”, ministránsok, és az aktuális városi eseményeket kifigurázó „egyházi énekek” és „imádságok” sem maradtak el:  „Add, Urunk, hogy az uszoda faszerkezete a nedvességre stabilan álljon, és a nedvességre jól reagáljon”, „Add, Urunk, hogy a város pénzét a bank miatt még egyszer el ne bukja, a sajátját mindenki jó helyre dugja”, Add, Urunk, hogy a válság véget érjen, és az utcai lámpákba a világosság visszatérjen”, „Add, Urunk, hogy a művházat ismét kinyithassuk, és jövőre Tónit ismét ott búcsúztathassuk.”

Farsang Tóni eltemetésével és húshagyókeddel tehát elkezdődött a böjt időszaka, amely egészen húsvétig tart majd.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []