Miben segíthetünk?

Különleges, élménydús hetet tölthettek a pilisvörösvári rászoruló gyerekek az önkormányzati táborban

Különleges, élménydús hetet tölthettek a pilisvörösvári rászoruló gyerekek az önkormányzati táborban
2023. június 24.

Gazdag program, rengeteg élmény, számos támogató - röviden ez jellemezte az egyhetes önkormányzati tábort az idén. A korábbi évek hagyományait folytatva ezen a nyáron is tábort szervezett az Önkormányzat a vörösvári nehezebb körülmények között élő gyerekek számára. Az idén összesen 32 gyerek nyári élményeihez járult hozzá a város és a rengeteg támogató. A résztvevők ez alkalommal a vakáció első hetét tölthették el a helyszínt biztosító Rosenhof Lovardában, ahol Wippelhauser Dóra és Hollauer György - jelentős szerepet vállaltak a szervezésben és a lebonyolításban. A gyerekeket rászorultság alapján a Városi Napos oldal az iskolákkal együttműködve választotta ki. A korosztályt tekintve elsőtől nyolcadik osztályos korcsoportból kerültek ki a résztvevők.

A szervező Művészetek Háza és a Napos Oldal munkatársai valamint a közreműködő pedagógusok számos izgalmas programmal készültek a gyerekeknek, így kézműveskedéssel, agyagozással, szociális készségeket fejlesztő játékokkal, mesével, vizes játékokkal és állatokhoz kapcsolódó ismeretterjesztéssel, animációs technika elsajátításával. Az elkészült kisfilmek az mhpv.hu oldalon tekinthetők meg.

A helyszín adottságaiból adódóan lehetőség volt lovaglásra és lovaskocsikázásra is. Emellett a tavalyi évhez hasonlóan idén ismét jártak külső helyeken a gyerekek, ahol változatos programokon vettek részt. A Sváb sarokban kalácsot sütöttek, a könyvtárban fűszernövény bemutatót tekintettek meg, a Művészetek Házában agyagoztak, a közeli erdős területeken pedig a madarakat figyelhették meg.

Újdonság volt a tűzoltók látogatása a táborban, akik frissítő vizes élményeket hoztak a nyári hőségben. A másik új elem az állatos programok körének bővítése, így a lovak megismerése mellett kutyás és madártani bemutatón is részt vehettek a gyerekek.

A helyszínen Fetter Ádám polgármester, Strack Bernadett alpolgármester, Lehrer Anita képviselő és Bakos László a TEVÖ elnöke tett látogatást.

„Nagyon örülök, hogy idén is sikerült megrendeznünk az önkormányzati nyári tábort! A gyerekeknek próbáltunk egy élménygazdag, felhőtlen hetet biztosítani, hiszen számukra a táborozás nem a nyár természetes velejárója, hanem egy különleges, egyszeri lehetőség. A program ez alkalommal is széles összefogással valósult meg. Ismét bebizonyítottuk, hogy együtt, összefogással jó dolgokat tudunk tenni. Nagyon köszönöm minden támogatónak, közreműködőnek a hozzájárulását a megvalósításához! – mondta Strack Bernadett alpolgármester.

Az önkormányzati tábor támogatói 2023-ban:

Rosenhof Lovarda, Wippelhauser Dóra, és Hollauer György – tábor szervezésben, lebonyolításban való közreműködés

PITA TOURS - gyermekek szállítása

Deli Bisztro – háromszori étkezés öt napon keresztül
Yoo WC – két wc fülke
Ziegler Szíkvíz – öt napon keresztül

Emil Cukrászda – sós sütemény felajánlás öt napon keresztül

Hús Műhely –reggeli felvágott

 

Önkéntesek: Gál Lídia, Horváth Katalin, Sándor Jolán, Ignácz Edit, Dániel Réka
Önkéntes Tűzoltó Egyesület –vizes élmény
Nádai Andrea – gyógynövényes foglalkozás
Pándi Gábor –madárles foglalkozás
Stocker Ferenc –lovaskocsizás
Pöltz Erzsébet –mesélő
Zsámboki Szabolcs – kalácsütés
Gábris Gréta –kutyás foglalkozás
Közösségi szolgálatos diákok segítsége

Fagylalt, édesség, gyümölcs felajánlások:

 

Autohausgingen,

Breier Beáta

Giardino kertészet

Preisz Autóház

Schuck György

Solymosi Bálint,

TEVÖ Egyesület

Mindenkinek köszönjük a támogatást!

 

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []