Miben segíthetünk?

Újabb helyszínen, a Bányató utcában kezdődik járdaépítés a városban

Újabb helyszínen, a Bányató utcában kezdődik járdaépítés a városban
2022. január 20.

Újabb helyszínen kezd járdaépítést az Önkormányzat Pilisvörösvár területén, ezúttal a Bányató utca Budai út és a Horgászsor utca közötti szakaszán. Az építés a tervek szerint február első hetében kezdődik és a Bányató utca páratlan oldalát érinti majd. A járdák térkő burkolattal készülnek, hasonlóan a tavaly megépült gyalogutakhoz.

Városunk még tavasszal indult a Belügyminisztérium önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatására kiírt pályázatán. A városvezetés a Templom téren, a Bányató és Iskola utcában lévő gyalogutak megépítésével pályázott az elérhető forrásokra. A bírálat júliusban történt, amikor értesülhettünk a nagyszerű hírről, hogy a kormány 38, 86 millió forintot biztosít a projekt megvalósítására. Mivel az építés összköltsége mintegy 68 millió forint lesz, a fennmaradó összeget saját költségvetésből fedezi a város.

A három utcát érintő járdaberuházás első állomása a Bányató utcában lesz. Itt az építés a telekhatártól kezdődően körülbelül 170 centiméter szélességű területet érint majd. A járda leendő nyomvonalán néhány helyen terepmozgatásra is szükség lesz, ezért kérjük, hogy aki az út menti közterületre egynyári növényeket vagy kisebb cserjéket telepített, az a kivitelezés előtt - legkésőbb január 31-igszíveskedjen az átültetésükről gondoskodni. A munkálatok indulása miatt a megadott időpontot követően a nyomvonalba lógó növényzet eltávolítását a Városgazda Kft. végzi el.

A kivitelezésről folyamatos tájékoztatást nyújtunk, ezért kérjük, kísérjék figyelemmel az Önkormányzat hírcsatornáit (pilisvorosvar.hu, facebook.com/pilisvorosvar). Emellett a kivitelező is külön értesíti az érintett ingatlantulajdonosokat a munkaüteméről.

A beruházással kapcsolatos elérhetőségek:

Kivitelező: NADI Építő és Szolgáltató Kft.
nadiepitokft@gmail.com - tel.: 06-20-299-7478

Polgármesteri Hivatal Műszaki Osztály
info@pilisvorosvar.hu - tel.: 06-30-816-2224

A beruházásért felelős önkormányzati képviselő:
Varga Péter - vargapeter@pilisvorosvar.hu, tel.: 06-30-335-2285

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []