Miben segíthetünk?

Egyeztetés a Közúttal az újabb fejlesztések érdekében

Egyeztetés a Közúttal az újabb fejlesztések érdekében
2022. január 27.

Megbeszélést kezdeményezett a városvezetés a Magyar Közút Zrt-vel. A kedden tartott egyeztetés célja a városfejlesztési beruházások közúthoz kapcsolódó kérdéseinek megbeszélése volt. A tárgyaláson számos témát vetettek fel városunk vezetői, melyek a későbbiekben megvalósuló beruházások révén mind a pilisvörösváriak életminőségét javítják majd.

A tárgyaláson így szóba került a leendő járdák és bicikliút építéséhez kapcsolódóan a vízelvezetés, közvilágítás és védőkorlát építésének kérdése. Szó esett az Ady Endre utcával szemben a 10-es út mellett lévő, jelenleg kamionpihenőnek használt terület rendezetlen állapotának megszüntetéséről. A városvezetők kérték a Görgey utcánál egy gyorsítósáv felfestését a 10-es úton Esztergom irányába. Jelezték emellett, hogy virágokkal díszített üdvözlőtáblák elhelyezését tervezik a város határainál a bevezető utakon. Beszéltek az Útőrház utcai zebra kivitelezésének fázisairól, ütemezéséről, emellett új zebrák létesítéséről a Szabadság és a Kisfaludy utcákban. Szóba került a Vásár tér forgalmi helyzetének javítása is. Itt a Szabadság utca elején zárt árokrendszer épülne, hogy több parkolóhely létesülhessen, emellett szó esett a buszmegálló helyzetének felülvizsgálatáról és a közlekedési lámpa átprogramozásának lehetőségéről. Felajánlották továbbá a város segítségét a síkosságmentesítésben a 10-es út piliscsabai leágazásánál, ahol többször jelentős forgalmi fennakadást okoztak a lefagyott emelkedőn elakadó kamionok. A Közút a korábbi megállapodás részeként évente kétszer munkagépes takarítást végez a saját kezelésében lévő utakon a városban, most az aktuális tavaszi munkálat időpontjának megadását kérték az önkormányzat képviselői. Végül pedig a városi programok szervezéséhez kapcsolódó útvonalengedélyek kérésének menetéről is szó esett.

A Közút képviselője nyitott volt a felvetett témákkal kapcsolatban, a kérdések többségénél rögtön pozitív válasszal is tudott szolgálni, néhány témát pedig belső egyeztetésre továbbít majd. A konkrét eredményekről a hivatalos válaszokat követően számolunk majd be.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []