Miben segíthetünk?

Megépül a pumptrack pálya Pilisvörösváron!

Megépül a pumptrack pálya Pilisvörösváron!
2022. február 4.

Újabb beruházás valósul meg a városban. Ez alkalommal a pumptrack - görpálya - épül még az idén a Szabadság utca - Dugonics utca találkozásánál. A projekt megvalósítása érdekében tavaly novemberben nyújtott be pályázatot a város az Aktív Magyarország Programba. Az Önkormányzat ma kapta az értesítést arról, hogy Pilisvörösvár pályázata sikeres volt, a maximális támogatást megítélték a városnak, így ez a beruházás is zöld utat kapott.

A beruházással az Önkormányzat szeretne a város fiatal korosztályának minél több helyi lehetőséget nyújtani a szabadidő hasznos eltöltésére. Ez a célja többek között a Búcsú téren megépülő közösségi parknak és a jégpálya létesítésének is.

A pumptrack pálya egy speciálisan kialakított terep lesz, melyet kerékpárral, gördeszkával, rollerrel és görkorcsolyával is lehet használni. A pályán a sportoló pumpáló mozgást végez a testével, így hajtva lehetőleg tekerés nélkül a sorteszközt.  A pálya tervezett hossza Pilisvörösváron megközelítőleg 160 méter, alapterülete 45x30 m lenne. A tervezésre a Műszaki Osztály ajánlatkérési felhívást indított, az árajánlatok bekérése folyamatban van.

A városvezetés fontosnak tartja a beruházások megvalósításánál a hatékony forrásfelhasználást, ezért ahol lehetséges pályázati lehetőségeket von be. A pumptack pálya építésénél is ez történt. A projekt költségeinek 50 százalékát finanszírozza a támogató, a fennmaradó 20 millió forintot pedig az Önkormányzat saját költségvetéséből fedezi.

A pálya a tervek szerint ezéveben elkészül és a használata ingyenes lesz majd.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []