Miben segíthetünk?

Gyalogátkelő épül a Kisfaludy és a Tavasz utca kereszteződésében

Gyalogátkelő épül a Kisfaludy és a Tavasz utca kereszteződésében
2022. szeptember 9.

Kijelölt gyalogátkelőhely épül a Kisfaludy és a Tavasz utca kereszteződésében, közvilágítás bővítéssel és akadálymentes felvezető járda megépítésével.

A zebra kialakításával egy nagyon régi problémát orvosol a városvezetés ezen a helyszínen. A körzet képviselőihez Lehrer Anitához és Lovász Ernőhöz rengeteg lakossági megkeresés érkezett ezzel kapcsolatban az elmúlt két évben. A képviselők az ügy mellé állva szerettek volna javítani a helyzeten, hiszen nagyon sok gyerek és idős ember közlekedik a forgalmas csomóponton keresztül a környéken található intézmények és üzletek miatt. A megépülő három méter széles gyalogátkelő és a hozzá kapcsolódó közvilágításbővítés, valamint az akadálymentes felvezető járda révén remélhetőleg minden gyalogos számára biztonságosabbá válik az átkelés a forgalmas Kisfaludy utcán.

A kivitelezés szeptember 12-i héten kezdődik a tervek szerint és előreláthatólag – az időjárás és a munkafolyamatok szervezésének függvényében – 3-4 hetet vesz majd igénybe.

Az építkezés ideje alatt forgalmi rend változásra, kisebb forgalomkorlátozásra, esetenként félpályás útlezárásra lehet számítani, ezért kérjük, hogy fokozott figyelemmel vezessenek.

A városvezetés még az év elején határozta el, a Képviselő-testület pedig a nyár folyamán a döntött a járdaépítések megvalósításáról Pilisvörösvár területén. Ennek megfelelően – a város Sberbank miatt kialakult nehéz anyagi helyzete ellenére – településünkön 11 belterületi utcában épül járda, egy helyszínen gyalogátkelőhely, hét helyen kiemelt gyalogosátvezetés, a temetőben pedig egy út. A helyszínek kijelölését lakossági igényfelmérés is megelőzte. Az teljes beruházás 2023. március végére fejeződik be.

Kapcsolódó linkek / dokumentumok
Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []