Miben segíthetünk?

Penny áruház épül Pilisvörösváron

Penny áruház épül Pilisvörösváron
2023. augusztus 2.

Penny élelmiszerüzlet épül Pilisvörösváron. Az áruház a Piliscsabai utcában működik majd az átalakítás, illetve a parkoló kialakítása után, amely már zajlik.  Azon túl, hogy az új üzletlánc érkezése bővíti a vásárlási lehetőségeket a városban, egyéb előnyökkel is jár Pilisvörösvárnak a sikeres tárgyalásoknak köszönhetően.

A kedvező megállapodás részleteiről Strack Bernadett beszélt. Az egyeztetéseket vezető alpolgármester elmondta: a német élelmiszerlánc 15 millió forint támogatást fizet az Önkormányzatnak, amelyet a város egy már zajló beruházásra, az új buszmegállók telepítésére fordít. Mint azt tudják, a leendő, korszerű pavilonok kiadható reklámfelülettel is rendelkeznek majd, a Penny Magyarország ezekből kötött le négyet 25 hónapra, ami további 15 millió forint + ÁFA bevételt jelent a városnak. Ezt a szerződés aláírásával együtt, előre megfizetnek.

Összeségében tehát a pilisvörösváriak hamarosan egy olyan üzletben is vásárolhatnak, amely nincs a környező településeken, emellett Pilisvörösvár nyer egy helyben adózó, nemzetközi céget, a fent említett 30 millió forintos bevétellel pedig a buszvárók cseréjének megtérülési ideje csökken jelentősen.  

„Örülök, hiszen olyan üzletet sikerült kötnünk, amely mindannyiunk számára előnyös. A szerződés egy hosszú távú együttműködés kezdő mérföldköve lehet, ami a jövőre nézve még több lehetőséget rejthet” – fűzte hozzá Strack Bernadett.

Arról, hogy az Önkormányzat támogatja az élelmiszer-áruház megépülését, üzemelését, és arról, hogy  a fenti együttműködést aláírásra javasolja, szerdán, rendkívüli ülésen döntött a Képviselő-testület.

Az üzlet a tervek szerint 2024 folyamán nyithat meg.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []