Miben segíthetünk?

Szabadság utcai beruházás - már a páros oldalon zajlik a munka

Szabadság utcai beruházás - már a páros oldalon zajlik a munka
2023. szeptember 4.

Folyamatosan halad a kivitelezés a Szabadság utcában. A páratlan oldal már elkészült, vagyis kialakították a parkolókat és a zárt csapadékcsatornát, mindemellett telepítették az új buszmegállót a gimnázium elé. Az útszegélyek aszfaltozási munkálataival is végzett már a kivitelező.

Az Önkormányzat megtette a szükséges lépéseket, hogy az áthelyezés után mielőbb az új megállót használhassák az utasok.

A kivitelezés jelenleg a páros oldalon folytatódik, ahol a zárt csapadékcsatorna épül ki először, majd kialakítják a párhuzamos parkolókat a Vásár téri iskola előtt. Továbbra is forgalomkorlátozás van érvényben a helyszínen, kérjük, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek.


Mint ismert, a Szabadság utca elejének felújítását az indokolta, hogy a közelben található három intézmény - az általános iskola, a gimnázium és a Művészetek Háza - jelentős gyalogos- és járműforgalmat bonyolít. Az árkok befedésével, a vízelvezetés felszín alatti kiépítésével a parkolóhelyek számának növelését lehet megoldani.

Mindemellett - ahogy azt fentebb már írtuk - a Vásár térrel szemközt lévő buszmegállót áthelyezték a Művészetek Háza mellől a Fridrich Schiller Gimnázium elé. Ezt azért kezdeményezte a városvezetés, hogy a busz ne okozzon torlódást a 10-es úton,  könnyebb legyen a kijutás a Vásár térről, ezzel együtt a gyerekek közlekedése is biztonságosabbá váljon az iskola környékén. A buszmegállók áthelyezését hosszas előkészítés, többfordulós tárgyalás előzte meg a Magyar Közút Zrt-vel és a Volánbusz Zrt-vel. 

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []