Miben segíthetünk?

Befejeződött a Szabadság utca elejének felújítása

Befejeződött a Szabadság utca elejének felújítása
2023. november 3.

Befejeződött a Szabadság utca elejének felújítása, melynek köszönhetően könnyebbé, gyorsabbá, praktikusabbá és biztonságosabbá válhat ezen terület gyalogos és járműközlekedése.

A beruházás során a Szabadság utcában a Vásár tértől a gimnáziumig tartó szakaszon mindkét oldalon felújították a járdát, megszüntették a nyílt vízelvezető árkot és zárt csapadékvíz-elvezetést építettek ki. Emellett az árokfedésnek köszönhetően új párhuzamos parkolóhelyek kialakítása is megvalósulhatott. A Vásár tér bejáratánál pedig kiemelt gyalogosátvezető épült. Ezenfelül a Vásár térrel szemközt lévő buszmegállót is áthelyezték a Művészetek Háza mellől a Fridrich Schiller Gimnázium elé.

A felújítást az indokolta, hogy a közelben található három intézmény - az általános iskola, a gimnázium és a Művészetek Háza - jelentős gyalogos- és járműforgalmat bonyolít. Az árkok befedésével, a vízelvezetés felszín alatti kiépítésével a parkolóhelyek számának növelését lehet megoldani, a kiemelt gyalogos átvezető pedig tovább javíthatja a biztonságos közlekedést.

A buszmegálló áthelyezése pedig a busz torlódást okozó hatásának megszüntetése érdekében valósult meg. Ezáltal a Vásár térről a 10-es út felé a kijutás könnyebbé vált, és a gyerekek iskola környéki közlekedése is biztonságosabb lett.

A terület átalakításának gondolta már a korábban is megfogalmazódott, a jelenlegi városvezetés pedig a pénzügyi fedezetet megteremtette, a terveket kidolgozta, majd pedig meg is valósította a nagyszabású beruházást.

A Képviselő-testület 2023. március 23-i ülésén indította el a nyílt közbeszerzési eljárást a témában, melynek nyertesét június 23-i ülésen hirdették ki. A munkálatok júliusban kezdődtek, a kivitelező pedig októberben készült el teljesen a feladattal.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []