Miben segíthetünk?

Elkészült a szakrendelő infúziós szobája

Elkészült a szakrendelő infúziós szobája
2023. december 5.

Átadták a pilisvörösvári szakrendelő új infúziósszobáját kedd délelőtt a város vezetői – Fetter Ádám polgármester és Strack Bernadett alpolgármester –, Dr. Kóti Tamás igazgató, Mátrahegyi Erzsébet képviselő, valamint a szakrendelő képviselőinek jelenlétében. Egy, a mentőállomástól idén visszakapott részt, illetve a szakrendelő egy kihasználatlan helyiségét nyitották össze, hogy kialakíthassák a fektetőt. A munkálatok nyár második felében indultak, az önkormányzat saját forrásból valósította meg a fejlesztést, amely legnagyobb előnye, hogy a páciensek helyben jutnak infúziós terápiához, nem kell emiatt Budapestre vagy éppen Esztergomba utazniuk.

Dr. Kóti Tamás az új lehetőséggel kapcsolatban elmondta, hogy a terápiát szakorvosi felírásra lehet majd igénybe venni, venni több területen is, úgy, mint: neurológia, reumatológia, fül-orr gégészet, belgyógyászat és diabetológia. A szakorvosok általában tíz alkalmas kúrát írnak elő, összeállítják, hogy pontosan milyen hatóanyagokat és milyen mennyiségben tartalmazzon az infúzióadag, amelyet aztán szakképzett asszisztens ad be orvosi felügyelet mellett.

A kezelést hetente három alkalommal vehetik majd igénybe a páciensek, hétfőn, szerdán és pénteken. A leendő nappali fektető egyszerre három fő ellátására ad majd lehetőséget. Az előjegyzések januárban indulnak.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []