Miben segíthetünk?

Új helyszíneken épülnek járdák a városban

Új helyszíneken épülnek járdák a városban
2024. március 27.

A Képviselő-testület március 14-i  ülésén döntött arról, hogy beszerzési eljárást indít a Kápolna utcáról a Szabadságliget vasúti megállóhoz vezető gyalogút megvalósítása, a Tavasz utca Csokonai  és Kisfaludy utca közötti járdaszakasz, az Aulich utca járda, Báthory utca Csobánkai utca és József Attila utca közötti szakasz megépítése valamint a Vágóhíd köz vízelvezetésének kiépítése ügyében.

A beruházások összértéke bruttó 78.000.000 Ft, melyet az önkormányzat a 2024 évi költségvetése biztosít.

A Kápolna utca végétől a Szabadságliget vasúti megállóig terjedő szakaszon régóta lakossági igény egy biztonságos, gyalogos közlekedésre is alkalmas gyalogút kialakíta a meglévő szűk, kitaposott ösvény nyomvonalában.

A térkővel burkolt 340 méter hosszú gyalogútra készült terv egy méter szélességben, a gépjárművel terhelt első szakaszon megerősített útalappal. A vasúti megálló felé, ahol meredekebb a terep, korlátot és vízelvezetés kialakítására is készült terv.

A Tavasz utca Szent Erzsébet utca és a Kisfaludy utca közötti szakasza nagy gyalogosforgalmat bonyolít le, melynek a Csokonai utcáig terjedő része a Szent Erzsébet utca irányából, végig térkővel burkolt, azonban a Kisfaludy utca irányába egy régi aszfaltos burkolat a fedés, amely töredezett foltokba gödrös. A körzet képviselőjéhez több bejelentés érkezett a balesetveszélyes szakasszal kapcsolatban és történt is egy sajnálatos baleset.

Az Aulich utca köti össze a Szentiváni hegyen a Görgey utcát a Klapka utcával. A Görgey utca teljes hosszán már megépült a járda, azonban a többi utcában járdaépítés még nem történt. Az Aulich utca is fontos gyűjtő utca, ezért indokolt itt is a járda építése.

Báthory utca járda a Csobánkai utca és Báthory u. 26/B. közötti szakaszán lévő gyalogosjárda felújítására és ahol szükséges, ott új járdaszakasz építésére is sor kerül, meglévő anyagok felhasználásával, anyagpótlással és az út és a járda közötti valamint az út közötti kiemelt szegélykövezéssel.

A Vágóhíd köz vízelvezetésének problémája folyamatos, leginkább a nagy esőzések esetén állandóan lemosódik az utca eleje, ezért indokolt ennek kiépítése.

 

 

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []