Miben segíthetünk?

Új, korszerű világítást kapnak a vörösvári óvodák

Új, korszerű világítást kapnak a vörösvári óvodák
2022. november 2.

Új, korszerű világítótesteket kap mind az öt pilisvörösvári óvoda. Erről rendkívüli ülésen döntött a Képviselő-testület csütörtök délután.

Az intézkedés az energiaárak drasztikus emelkedése miatt vált szükségessé. A válság kezelésére dolgozta ki a városvezetésünk energetikai akciótervét, amelynek egyik lépcsőfoka a fenti korszerűsítési beruházás. A világítás korszerűsítésével körülbelül harmadára csökken az energiafelhasználás, ezáltal a költségek is. 

Az épületek, amelyekben a Pilisvörösvári Német Nemzetiségi Óvoda és négy tagóvodája működik, nem egységes kialakításúak. Általánosságban elmondható, hogy a szerkezeti és gépészeti megoldások intézményenként változóak, de összességében energetikai javításra szorulnak.

Az energiamegtakarítás egyik lehetséges alternatívája, hogy a meglévő lámpatestek és izzók helyett korszerű berendezéseket és ledes izzókat kapnak az intézmények. Ezek megvalósítására a Hivatal műszaki osztálya októberben ajánlatkérést tett közzé megbontva: külön a kivitelezésre, illetve az anyagokra.

A kivitelezésre két pályázó küldte meg ajánlatát határidőre, míg a beépítendő anyagokra négy pályázat érkezett. Mindkét esetben az Ampernet Kft. szakmai anyaga bizonyult a legkedvezőbbnek: kivitelezésre bruttó 2 millió 750 ezer 109 forintos, az anyagokra pedig bruttó 5 millió 160 ezer 988 forintos árajánlatot adtak, vagyis ezek elfogadásával Pilisvörösvár óvodáinak világítása 7 millió 911 ezer 97 forintért korszerűvé válik.

„Ez a beruházás egy igen jelentős lépése válságkezelési akciótervünknek, egyrészt azért, mert egyszerre öt önkormányzati fenntartású létesítmény rezsiköltségeinek mérséklését teszi lehetővé, másrészt pedig azért, mert olyan intézményekről van szó, amelyekbe városunk kisgyermekei járnak. Minden erőnkkel azon vagyunk, hogy a sok más település mellett Pilisvörösváron is szükségessé vált megszorító intézkedések a lehető legkisebb mértékben érintsék óvodáinkat” – mondta Varga Péter képviselő, műszaki tanácsnok.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []