Miben segíthetünk?

Adófizetés Pilisvörösváron - Fontos információk az átutalásról és az iCsekk használatáról

Adófizetés Pilisvörösváron - Fontos információk az átutalásról és az iCsekk használatáról
2022. szeptember 13.

A második féléves adófizetési határidő közeledtével (2022. szeptember 15.) szeretnénk felhívni az adózók figyelmét, hogy átutaláskor és iCsekk-befizetéskor pontosan adják meg azonosító adataikat.

Gyakori probléma, hogy átutalásnál más számlájáról érkezett a befizetés, a közleményben pedig nem szerepeltek a kért információk, amelyek a következők:

·        a csekken található befizetőazonosító vagy adóazonosító jel

·        helyi iparűzési adó esetében adószám.

A szükséges adatok híján az Adócsoport a befizető számlájára tudja csak könyvelni az összeget. Ez a gyakorlatban azt jelenti, ha például Kovács Péter az a személy, akinek adófizetési kötelezettsége van, de az összeg más – feleség, rokon, gyermek, stb. – számlájáról érkezik, fel kell tünteti a fenti adatokat, ebből derül ki ugyanis, hogy Kovács Péterhez köthető a beérkezett összeg.  

A másik visszatérő hiba az iCsekk-befizetésekkel kapcsolatos, pontosabban, hogy a befizetők rossz adatokat adnak meg, így a probléma ismét az, hogy nem tudják azonosítani az adózót. Az Adócsoport felhívja a figyelmet, hogy azok, akik az iCsekk alkalmazásban a csekken található QR-kódot használják a befizetéshez, szintén szükséges megadniuk adataikat, ugyanis a QR-kód csak a polgármesteri hivatal nevét és számlaszámát tartalmazza. Kérjük, hogy fokozottan figyeljenek arra, hogy valós, pontos adatokat adjanak meg, mivel pontatlan, vagy hiányzó információk esetén nem lehet beazonosítani és könyvelni a befizetett összeget.

A megbízó (befizető) neve, címe tehát minden esetben meg kell, hogy egyezzen a csekken szereplő személy nevével és címével, akkor is, ha más számlájáról érkezett a befizetés.

A megbízóazonosító az a hosszú számsor, amely a csekk közepén található. Az Adócsoport ezek pontos kitöltésével tudja a befizetett összeget a megfelelő adózóhoz kapcsolni. Többször előfordult, hogy a befizető nevéhez a Polgármesteri Hivatalt írták be a sajátjuk helyett, így azonban az adózót nem tudják azonosítani. Ennek eredményeképpen az érintettek nevén tartozás mutatkozik, amelyre a Hivatal végrehajtást indíthat.

Kérjük, amennyiben nem a saját nevére kapott csekket, vagy az hibás adatokat tartalmaz, egyeztessen kollégáinkkal a 06-26-330-233 telefonszámon, a 110, 111, 108, illetve 109-es mellék valamelyikén.

Köszönjük, hogy adójuk befizetésével hozzájárulnak városunk működéséhez!

Adócsoport

 

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []