Miben segíthetünk?

Adóellenőrzések a magánszemélyek kommunális adójával és a talajterhelési díjjal kapcsolatban

Adóellenőrzések a magánszemélyek kommunális adójával és a talajterhelési  díjjal kapcsolatban
2022. december 7.

Tájékoztatjuk Tisztelt Adózóinkat, hogy a hivatal adócsoportja a magánszemélyek kommunális adójával és a talajterhelési díjjal kapcsolatban átfogó ellenőrzést végez és folyamatosan küldi ki az értesítőket és felszólításokat az érintetteknek.

Mindkét adónem önbevalláson alapszik. Ez azt jelenti, hogy a magánszemélyek kommunális adójában az adóalany kötelezettsége, hogy ingatlantulajdon szerzésekor, eladásakor, vagy az adózást érintő bármilyen változásról adatbejelentő nyomtatványt nyújtson be az adóhatóság felé. Míg a talajterhelési díj vonatkozásában a lakossági fogyasztónak kell a felhasznált vízmennyiség alapján bevallást benyújtania a következő év március 31-ig.

A talajterhelési díj azon ingatlantulajdonosokat terheli, akiknek az ingatlana előtt már kiépült a szennyvízcsatorna-hálózat, de még nem kötöttek rá a hálózatra. Kivételt képez ez alól az az ingatlan, amin nincs építmény. A talajterhelési díj csökkenthető a számlával igazolt szennyvízelszállítás mennyiségével, ezért felhívjuk a figyelmüket, hogy a szennyvízelszállításról minden esetben kérjenek számlát a szolgáltatótól és azt csatolják a bevalláshoz.

A bevalláshoz és az adatbejelentéshez szükséges nyomtatványok városunk honlapjáról, a https://www.pilisvorosvar.hu/varoshaza/lakossagi-ugyintezes/letoltheto-dokumentumok menüpont alól letölthetők, illetve a hivatal adócsoportjánál vagy ügyfélszolgálatán is beszerezhetők.

A nyomtatványok elektronikus kitöltésére és beküldésére az Önkormányzati Hivatali Portál https://ohp-20.asp.lgov.hu e-ügyintézés oldalán keresztül van lehetőség (Ügyindítás / Ágazat: Adóügy, Ügytípus: talajterhelési díj vagy kommunális adó).

További információ városunk honlapján érhető el.

https://www.pilisvorosvar.hu/varoshaza/adougyek/ugyleirasok

Előre is köszönjük szíves közreműködésüket.

 

 

Kapcsolódó linkek / dokumentumok
Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []