Miben segíthetünk?

Adatbejelentési kötelezettség a magánszemélyek kommunális adójával kapcsolatosan

Adatbejelentési kötelezettség a magánszemélyek kommunális adójával kapcsolatosan
2023. december 19.

Felhívjuk azoknak az adóalanyoknak a szíves figyelmét, akiknek bármilyen adóztatást érintő változás történt az ingatlanjukkal kapcsolatosan, arról 2024. január 15-ig a január 1-jei állapotnak megfelelően adatbejelentést kell teljesíteniük az önkormányzati adóhatóság felé. Ez a változás lehet eladás, vétel, ajándékozás, öröklés, telekalakítás, vagyoni értékű jog alapítása stb.

Tájékoztatjuk Önöket arról is, hogy nem kell újabb adatbejelentést benyújtani mindaddig, ameddig az adóalany körülményeiben, az adó tárgyában nem következik be adókötelezettséget érintő változás.

Az Elektronikus önkormányzati portálon ( https://ohp-20.asp.lgov.hu/nyitolap )  lehet az adatbejelentést megtenni. Az adatbejelentésének megtételére az „Adatbejelentés a magánszemély kommunális adójáról" nyomtatvány szolgál. Olyan magánszemélyek – akik nem választják az elektronikus kapcsolattartást - használhatják az önkormányzati adóhatóság honlapjáról https://pilisvorosvar.hu/varoshaza/lakossagi-ugyintezes/letoltheto-dokumentumok letölthető „Adatbejelentés a magánszemély kommunális adójáról" nyomtatványt is, melyet személyesen vagy postai úton tudnak eljuttatni a hivatal munkatársai részére.

További részletekről honlapunkon az alábbi linken tájékozódhatnak:
https://pilisvorosvar.hu/varoshaza/adougyek/ugyleirasok/maganszemelyek-kommunalis-adoja 

Ezúton is köszönjük, hogy adófizetési kötelezettségük betartásával és adófizetéseikkel hozzájárulnak Pilisvörösvár város fejlődéséhez.

 

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []