Pilisvörösvár
Miben segíthetünk?
Fetter Erik a 15. helyen végzett a Giro Nápoly környéki szakaszán
Fetter Erik a 15. helyen végzett a Giro Nápoly környéki szakaszán
2022. május 16.

Valter Attila (Groupama-FDJ) pénteken  (május 13-án) elért 15. helyezése után szombaton újabb remek teljesítménynek örülhettek a magyar szurkolók a Giro d'Italián: Fetter Erik (Eolo-Kometa) 15.-ként ért célba az olasz körverseny 8. szakaszán, amelyet a belga Thomas de Gendt (Lotto Soudal) nyert szökésből.

A szombati (május 14-i) 153 kilométeres távon egy negyedik kategóriás emelkedő várt a mezőnyre, ám teljesen síknak nem lehet nevezni a Nápoly környéki – a szervezők által kétcsillagos nehézségűnek ítélt – szakaszt, hiszen 2130 méternyi szintkülönbséget kellett teljesíteniük a résztvevőknek.

A szakasz elején viszonylag gyorsan ellépett a főmezőnytől egy 21 fős boly, amelyben több nagy név is ott volt. A szökevények két-három perc körüli előnyt építettek ki, az összetett esélyesek csapatai pedig nem törték magukat, hogy utolérjék őket.

A vezető négyesből került ki a győztes, a sprintet – Vanhoucke felvezetése után – De Gendt nyerte az olasz Davide Gabburo és a spanyol Jorge Arcas előtt.,

A főmezőnyben az összetett második helyén álló Lennard Kämna 10 kilométerrel a vége előtt megtámadta Lópezt, de a spanyol figyelt és nem engedte el riválisát. Az utolsó kilométereken a főmezőnytől sikerült kissé elszakadnia Fetter Eriknek, aki így az előkelő 15. helyen zárta a szakaszt.

„Mentálisan és koncentráció szempontjából különösen kemény volt a mai nap – mondta Fetter, csapata, az EOLO-Kometa közleményében. – A fő taktika az volt erre a szakaszra, hogy Samuele Rivi és Mirco Maestri közül valaki szökésbe kerüljön. Ez végül mindkettőjüknek sikerült. Én a végén elléptem a mezőnytől, és így a 15. helyen értem célba, de hogy őszinte legyek, ezt egy picit benéztem, mert azt hittem, hogy kevesebben vannak már csak elöl” – tette hozzá.

Valter Attila az esélyesek csoportjában, 3:33 perces hátránnyal a 48. helyen ért célba, míg Peák Barnabás a 13:30 perc hátránnyal a 139. helyen zárt.

Összetettben Valter két helyet javítva a 46. helyről várja a folytatást, Fetter 102., míg Peák a 137. helyen áll.

Eredmények, Giro d’Italia:
8. szakasz, Napoli-Napoli, 153 km:
1. Thomas de Gendt (belga, Lotto Soudal) 3:32:53 óra
2. Davide Gabburo (olasz, Bardiani-CSF-Faizane) azonos idővel
3. Jorge Arcas (spanyol, Movistar) a.i.
…15. Fetter Erik (EOLO-Kometa) 3:22 perc hátrány
…48. Valter Attila (Groupama-FDJ) 3:33 p h.
…138. Peák Barnabás (Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux) 13:30 p h.

Az összetett élcsoportja:
1. Juan Pedro López (spanyol, Trek-Segafredo) 32:15:31 óra
2. Lennard Kämna (német, BORA-hansgrohe) 38 mp h.
3. Rein Taaramäe (észt, Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux) 58 mp h.
…46. Valter 15:37 p h.
…102. Fetter 55:11 p h.
…137. Peák 1:19:48 óra h.

Forrás: M4 Sport

Fotó: Fetter Erik hivatalos Facebook-oldala

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []