Miben segíthetünk?

Véget ért a Giro d'Italia, Fetter Erik az utolsó szakaszon 23. lett

Véget ért a Giro d'Italia, Fetter Erik az utolsó szakaszon 23. lett
2022. május 30.

Remek eredménnyel 24:13-as idővel, huszonharmadikként érkezett a célba Fetter Erik a Giro utolsó szakaszán. Vasárnap 17,4 kilométer hosszú táv és 280 méter szintkülönbség várt a bringásokra Veronában, akiknek az etap közepén a negyedik kategóriás emelkedőn 301 méterre kellett feltekerniük a helyenként nedves aszfalton.

A magyarok közül Fetter Erik (EOLO-Kometa) bajnoki trikóban a 23., Valter Attila (Groupama-FDJ) a 31., míg Peák Barnabás (Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux) a 48. időt tekerte. Összetettben Valter 35. lett, újonc honfitársai közül Fetter 83., Peák pedig 110. helyen zárt, ugyanakkor egyikük sem a minél jobb végső helyezésért szállt harcba.

Legjobb eredményként Valter a 19. szakaszon emlékezetes körülmények között szökésből elért hegyi befutós negyedik helyet, Peák a cuneói sprintben megszerzett 13. pozíciót, míg Fetter a Nápolyban elért 15. helyet könyvelhette el.

A Giro d'Italia olasz kerékpáros körversenyt a Bora-hansgrohe versenyzője, az ausztrál Jai Hindley nyerte, miután a veronai időfutamon csupán hét másodpercet vert rá a összetett második helyezettje, Richard Carapaz. Az utolsó szakaszt az olasz Matteo Sobrero nyerte.

Fetter Erik így értékelte a versenyt: „Véget ért a Giro d’Italia, és nagyon örülök, hogy ma szép helyen sikerült zárnom. Ezzel is és egyébként az egész versenyen elért eredményeimmel elégedett vagyok, hiszen minden egyes szakaszon teljesíteni tudtam a feladataimat, megfeleltem az elvárásoknak. Úgy érzem, hogy nem maradt bennem több, ma beleadtam mindent, ami még bennem volt, és ez jó érzés. Örök emlék marad 2022 májusa. Most a csapattal közös záróvacsora vár ránk, és holnap már indulok is haza.”

Gratulálunk az elért eredményhez!

Kép forrása: Fetter Erik hivatalos Facebook-oldala

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []