Miben segíthetünk?

Megvédte országos időfutam bajnoki címét Fetter Erik

Megvédte országos időfutam bajnoki címét Fetter Erik
2022. június 22.

Megvédte címét Fetter Erik  az országúti kerékpárosok férfi időfutam országos bajnokságán szerdán, a Debrecenhez közeli Bocskaikert határában. Dér Zsolt szövetségi kapitány az MTI-nek előzetesen azt mondta: várakozásai szerint a szerdai győztes a májusi Giro d'Italián szereplő három bringás, a címvédő Fetter Erik (EOLO-Kometa), a 2018-ban és 2020-ban győztes Peák Barnabás (Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux), valamint a 2019-es bajnok Valter Attila (Groupama-FDJ) közül kerül ki. Utóbbi a hétvégén az okcitán körversenyt betegség és napszúrás miatti rosszullét miatt feladta, és végül nem indult az időfutamon.

Az aranyérem Fetter nyakába került, aki remek, 50,86 kilométer per órás átlaggal 44 perc 50 másodperc alatt tudta le a 38 kilométeres távot. Ezzel 17 másodperccel utasította maga mögé az ugyancsak 50 feletti átlagot tekerő Peákot, és 1 perc 46 másodperccel Somogyi Gergelyt.

Fetter Erik az MTI-nek úgy értékelt, a lábai nem voltak annyira jók, nem igazán elégedett a teljesítményével, mivel nem produkált olyan számokat, mint szeretett volna. Rámutatott arra is, hogy kiszámíthatatlanul és össze-vissza fújt a szél, mégis jobb volt, mint tavaly.

"Nyertem, ezzel elégedettnek kell lennem, ez a legfontosabb" - szögezte le. A pénteki pannonhalmi mezőnyverseny kapcsán azt mondta, csapattársával, Dina Mártonnal mindkettejüknek fekszik a pálya és a finálé is, így bizakodóak.

"Jó beállításaim voltak, minden szuper volt, jó wattot is adtam le, meg vagyok elégedve magammal, ennél többet nem tudtam volna menni" - fogalmazott Peák. - "Erik nagyon szereti ezt a szakágat, sokat készül, megérdemelten nyert."


Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []