Miben segíthetünk?

A munka meghozza eredményét - portré Méhes Alexandra fitneszversenyzőről

 A munka meghozza eredményét - portré Méhes Alexandra fitneszversenyzőről
2022. augusztus 26.

Alexandra története tavaly ősszel vette kezdetét, amikor bejelentkezett a fitneszterembe. Kezdetben hetente háromszor járt Klaudiához és Lászlóhoz edzésekre, ez a szám azóta megduplázódott. Tudatosan tette le a voksát a személyi edzővel való munka mellett, mert bár korábban kipróbálta magát különböző sportágakban, de a konditermi edzéshez elengedhetetlennek tartotta a gépek és a különböző folyamatok helyes megismerését.

„A mozgás egészen gyermekkorom óta jelen van az életemben. Hatévesen kezdtem a klasszikus és jazztáncot, felnőttként csoportos edzésekre jártam” – meséli magáról Alexandra, aki életvitelszerűen 18 éves kora óta él Pilisvörösváron, de kötődése még mélyebb, hiszen nagypapája ízig-vérig vörösvári volt.

És hogy miként is jött az életébe a versenyzés? A választ ezúttal az edző adja: „Éppen versenyzőválogatást tartottunk, és látva Alexandra jó formáját, továbbá ismerve azt a munkát, amit képes beletenni az edzések során – gondolok itt a színpadig tartó hosszú útra: súlyzós és kondigépes edzések, komplex étrend stb. –, javasoltuk neki, hogy érdemes lennie kipróbálnia magát egy megmérettetésen mint fitneszmodell.

Így is lett. Alexandra májusban, Bábolnán indult az IBFF (International Bodybuilding And Fitness Federation Hungary szövetség) kvalifikációs versenyén sportmodell kategóriában, amelyet meg is nyert. Nem volt sok idő az eredményen elmerengeni, hiszen Szlovéniában hamarosan sor került a szervezet világbajnokságára, amely után két héttel már az olasz Európa-bajnokság is látótávolságban volt. Alexandra a sportmodell kategóriát a szlovénoknál is bezsebelte, aranyérmesként pedig az abszolút kategóriában, tehát az összes női kategória első helyezettjeinek versenyén is indulhatott, ahol egy öt éve veretlen, moldáv magas modellt utasított maga mögé, ezzel pedig felkerült a profi kártyára a szövetségnél. Mindez azt jelenti, hogy 2023-ban már nem amatőrökkel, hanem több éve profi versenyzőkkel is színpadra léphet.

A szinte hihetetlennek tűnő siker után következett az IBFF Olaszországban tartott Európa-bajnoksága, ahol Alexandra további kimagasló eredményeivel öregbítette a helyi testépítők hírnevét. Nézzük is őket sorban! Magas modell kategóriában, amely a 172 centi feletti, nem túl izmos, inkább modellalkatú hölgyeknek a versenye, negyedfordulatos pózokkal aranyérmét szerzett. Miss Fitness kategóriában, amely során egy másfél perces bemutatóban, saját koreográfiában kell bemutatnia a zsűri számára az összes izmát, ezüstérmet nyert. Páros kategóriában is a dobogó második fokára állhatott fel. Ebben a versenyszámban egy férfi és egy nő által bemutatott, előre begyakorolt koreográfiát néz a zsűri, ám mivel Alexandra esetében ez a megmérettetés nem volt betervezve az olasz versenyen, így a Bodzás Áronnal való nem várt fellépés eredménye még szebbnek mondható. A bemutatott mozdulatsorokat lényegében pár perccel a zsűrizés előtt beszélték át… Alexandra eredményeit figyelembe véve nem volt meglepő, hogy az abszolút kategóriába ismételten bekerült, amelyet újfent aranyéremmel teljesített.

„Váratlan volt számomra a sok dobogós helyezés – vallja be Alexandra. – Természetesen egyben nagyon örülök is, mert ilyenkor az emberben tudatosul, hogy ha valamiért tesz és szeretettel csinálja, annak megvan eredménye. A versenyfelkészülés alatt, úgy érzem, sokat tanultam magamról, másokról, a saját határaimról. Egy ilyen folyamat menedzselése már önmagában is nagy kihívás volt, mert össze kellett egyeztetni a munkát, a családot és az edzést, és akkor a pihenésről még nem is beszéltünk. Nagyon szeretném folytatni az ősszel a versenyzést, remélem lesz rá lehetőségem!”

Kókai Márton

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []