Miben segíthetünk?

Magabiztos hajrá

Magabiztos hajrá
2024. július 14.
A Vörösvári Újság júniusi lapszámában a Pilisvörösvári UFC felnőttcsapatának közel kéthavi mérkőzéseit foglalta össze. A magabiztos menetelésbe csúszott egy-egy döccenés, de a végeredményen mindez nem változtat: a vörösvári fiúk ismételten szép eredményeket értek el.

A PUFC felnőttcsapatának történetébe április derekán kapcsolódunk újfent be, amikor is a Budajenő otthonából sikerült hazahozni a három pontot négy lőtt góllal. Ezek után a Szent Erzsébet utcai pályán került sor a folytatásra, ahol a vendég a PILE Szántó csapata volt. Egy büntetővel szerzett vezetés után végül a pilisvörösvári csapat magabiztosan 5-0-ra zárta a szomszédok elleni mérkőzést. Az áprilisi menetelésnek itt még nem lett vége. A következő megmérettetésre megint idegenben került sor, ezúttal a Szigetgyöngye pályáján, ám hiába volt az ellenfél odahaza, a vörösvári játékosok tisztán tartották saját hálójukat, míg három góllal bélelték ki a másikat. A három pont kérdése ismételten kellő határozottsággal dőlt el. 

Május elsején egy korábban elmaradt mérkőzést pótolt a csapat, hazai pályán fogadták a Nagykovácsi USE gárdáját. Az eredményhez – kis túlzással – kétség sem férhetett, hiszen hat lőtt góllal és egy tökéletesen megvédett vörösvári kapuval ismételten szép találatokat láthattak a szurkolók, mondhatni tehát: megérte várni erre a meccsre! Anyák napján folytatódott a PUFC diadalsorozata, ekkor szintén hazai pályán játszottak a fiúk, ezúttal a Vácduka ellen. A mérkőzés viszonylag hamar eldőlt, az eredmény 4-0 lett a mieink javára. A nyerő szériának Leányfalun szakadt vége, az eredmény 5-2 lett a hazaiaknak, ezzel ők végeztek a bajnokság első helyén. A következő mérkőzésen, a vörösvári pályán sajnos a Göd ellen sem sikerült szépíteni, egy góllal kapott ki a PUFC csapata az akkor a tabella harmadik helyén álló vendégektől. A veszteségsorozat végül hamar megszakadt, a Perbál ellen már ismételten sikerült bizonyítani két kapott és négy lőtt góllal. A bajnokságot a PUFC végül győzelemmel zárta, hazai pályán, a Visegrád SE ellen 5-0-s eredménnyel. Lapzártánk után a felnőttcsapat számára június közepéig két osztályozó mérkőzés maradt. 

A hagyományoktól eltérően – a Vörösvári Napok helyett – május 19-én, pünkösdvasárnap került sor a Steckl János Emléktornára, amelyen az U17-es korosztályból az SG Ammersee (Németországból), a Hidegkúti SC és a Visegrád SE fiataljai látogattak el Pilisvörösvárra. A PUFC mindkét korosztályi csapata szerepelt a táblán. A végeredmény az alábbiak szerint alakult: 1. Pilisvörösvári UFC I., 2. Visegrádi SE, 3. SG Ammersee, 4. Hidegktúti SC, 5. Pilisvörösvári UFC II.

Kókai Márton

Fotók: PUFC és Szabó János

Eredmények:

Budajenő – PUFC: 0-4, Ránits Doma (3), László Márk

PUFC – PILE Szántó: 5-0, Pápai Csaba, Szakszon Andris (2), Ránits Doma, Pető Gábor

Szigetgyöngye – PUFC: 0-3, Benedek Árpád, Fenyő Benji, László Márk

PUFC – Nagykovácsi USE: 6-0, Pápai Csaba (2), Ruzsa Patrik, Ránits Doma, Szűcs Gábor, László Márk

Pilisvörösvári UFC – Vácduka: 4-0, Fenyő Benji, László Márk, Hatos Alex, Szűcs Gábor

Leányfalu – PUFC: 5-2, Hatos Alex, Szakszon András

PUFC – GÖD: 0-1

PUFC – PERBÁL: 4-2, László Márk, Galacs Attila, Pető Gábor, Szakszon András

PUFC – Visegrád SE: 5-0, Ránits Dominik (2), Ruzsa Patrik, Bardóci Bence, Hatos Alex

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []