Miben segíthetünk?

Újabb pilisvörösvári intézmény kapta meg a „madárbarát óvoda" címet

Újabb pilisvörösvári intézmény kapta meg a „madárbarát óvoda" címet
2023. március 21.

Hivatalosan is madárbarát intézményé vált a Szabadság utcai tagóvoda februárban. Így ez a negyedik pilisvörösvári óvoda, amely elnyerte a címet a Rákóczi, a Gradus, a Zrínyi utcai ovi után. Hamarosan várhatóan teljes lesz a „paletta”, ugyanis a Széchenyi utcában is folyamatban van a minősítés megszerzése.

A Madárbarát Óvoda Program által a gyerekek közelebb kerülnek környezetükhöz és felelőséget vállalnak a környezetükben élő állatokért, köztük természetesen a madarakért. Megtanulják az etetés, itatás fontosságát, emellett odúk kihelyezésével és a megfelelő környezet kialakításával segítik a fajfenntartást. Egyaránt szereznek elméleti és gyakorlati tudást, megtanulnak környezettudatosan gondolkodni.

„Sikerrel teljesítettük a feltételeket, így ezentúl örömmel viselhetjük az elismerő címet és a táblát, amelyet ünnepélyesen, a gyerekekkel közösen helyeztünk fel” – tudtuk meg Hasenfratz Istvánnétól. Az intézmény vezetője hozzátette: nagy figyelmet fordítanak a környezettudatoságra, a növények, állatok megszerettetésére. Legutóbb a 30 éves gyakorlattal rendelkező méhész, Sárközi Zsolt és felesége tartott ingyenes, interaktív előadást a gyerekeknek. A kicsik testközelből megnézhették a méhészkedéshez szükséges eszközöket: kaptárt, méhkast, füstölőt. Felvehették a méhészkalapot, kóstolhattak, így egy pillanatra ők is kis méhészekké váltak. 

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []