Miben segíthetünk?

Csaknem száz háztartás kap új, környezetbarát izzókat

Csaknem száz háztartás kap új, környezetbarát izzókat
2024. január 24.

Zajlik a héten az átadása azoknak az izzóknak, amelyeket Pilisvörösvár Város Önkormányzata és a CYEB jóvoltából nyílt lehetőség ingyenesen igényelni tavaly ősszel. Csaknem száz háztartás jelezte, hogy szeretne hozzájutni a környezetbarát fényforrásokhoz. Az érintett fogyasztókkal műszaki osztályunk munkatársai személyesen vették fel a kapcsolatot az átvétellel kapcsolatban, illetve a cég is elküldte nekik a szükséges információkat tartalmazó tájékoztatóját.

Az akció lényege, hogy a kérelmezők ingyenesen juthatnak izzókhoz, amelyek amellett, hogy kevésbé terhelik a környezetet, hozzájárulnak ahhoz, hogy csökkenjen a villanyszámlájuk. Azok jelentkezhettek, akiknek a nevére villanyszámla érkezik. A regisztráció online zajlott, de a műszaki osztály munkatársai ügyfélfogadási napokon várták azokat, akiknek segítség kellett a kitöltéshez.  

Néhány adat megadása, illetve a szükséges dokumentumok feltöltése után a rendszer az éves áramfogyasztás, valamint az otthonában található izzók száma és használati ideje alapján számolta ki, hogy az adott háztartás hány ingyenes LED-re jogosult.

A LED fényforrások használata jelentős csökkenést jelent a villanyszámlában, és akár 10 éves élettartamának köszönhetően használója sokkal kevesebb hulladékot termel, mint az, aki hagyományos izzóval világít. Egy átlagos magyar háztartásban 20 darab izzó található, amely a teljes villanyköltség csaknem egyharmadát jelenti.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []