Miben segíthetünk?

Ismerje meg a leendő elsősök osztályfőnökeit a Vásár téri iskolában

Ismerje meg a leendő elsősök osztályfőnökeit a Vásár téri iskolában
2024. március 25.

Közeleg a beiratkozás ideje. Hogy megkönnyítsék a döntést a szülők számára, a Vörösvári Újság bemutatja Pilisvörösvár két általános iskolájának leendő elsős tanítóit. Elsőként ismerjék meg a Vásár téri általános iskola pedagógusait, Varga Nórát és Botzheim Tibornét.

Vásár Téri Általános Iskola

Varga Nóra - Akkor tanít jól az ember, ha közben ő maga is tanul.” (Vörös István)

Varga Nóra Tanítói diplomámat 2006-ban szereztem, az esztergomi Vitéz János Római Katolikus Tanítóképző Főiskolán. Felsőfokú tanulmányaim végeztével más területeken dolgoztam, de a Vásár téri iskola mindig közel állt a szívemhez, mivel már gyakorlati időmet is itt töltöttem.

Iskolánkban 2016 óta tanítok. Pilisvörösvárhoz több szálon kötődöm, ide jártam középiskolába, közel 17 évig tagja voltam a Német Nemzetiségi Fúvószenekarnak, és 8 éve itt is élek.

A nemzetiségi szokások és hagyományok sokat jelentenek számomra, és szeretem a gyerekeket is megismertetni velük.

Rendkívül fontosnak tartom a szülőkkel való szoros kapcsolattartást a gyermekek személyiségfejlődének érdekében, valamint a nyugodt légkör megteremtését a tanuláshoz. Törekszem az összetartó osztályközösség megteremtésére.

Izgatottan várom a jövő tanévet, az új csillogó szemű elsősöket, az új kihívásokat.

Botzheim Tiborné„Az álmok egy tanítóval kezdődnek, aki hisz benned, aki noszogat, aki ösztökél és fölsegít a következő lépcsőfokra.” (Dan Rather)

1992-ben végeztem a Budapesti Tanítóképző Főiskolán tanító szakon. 24 éve dolgozom a Vásár téren, s ez idő alatt főleg 1–2. osztályosokat tanítottam. Ez a korosztály érzelmileg közel áll hozzám, elvarázsol az őszinteségük, szeretetük. A tanítást hivatásomnak tekintem. Szeretek tanítani. Élvezem a szakmai szabadságot. Szakmai hitvallásom megegyezik az iskola gyermekközpontú pedagógiájával. Arra törekszem, hogy a gyerekek boldogan, a tanulást megszeretve jussanak el lehetőségeik legmagasabb fokára, és a mindennapi életben alkalmazható tudással gyarapodjanak. Mindig nyitott vagyok a gyerekekért, az ő fejlődésükért végzett közös munkálkodásra, együtt gondolkodásra.

Az alsó tagozat egyik legfontosabb feladata az alapkészségek megszilárdítása. Ezt a biztos alapokon nyugvó várat szeretném minden kis elsőssel felépíteni egy olyan közösségben, mely elfogadáson, egymás tiszteletén és elfogadásán alapszik. Fontosnak tartom, hogy a jelenlegi gyorsan változó generációval lépést tartva, de az alapvető értékeket is figyelembe véve tudjam végezni munkámat. Éppen ezért kis tanítványaimat játékos gyakorlatok segítségével, sok mozgással, a Mesezene és a Matanda módszerrel tarkítva ismertetem meg a betűk és a számok világával. Az oktatás mellett sokat jelent számomra a nemzetiségi szokások és hagyományok ápolása is.

Első osztályt tanítani a pedagóguspálya egyik nehéz, de gyönyörű feladata. A kisiskolás korosztályhoz való kötődés talán a legerősebb kapocs, amely a gyermekek és a tanító között kialakulhat, egy kedves család, sok-sok boglyas fejecskével, kíváncsi, tudásra szomjazó, csillogó szemekkel. Mindenki tele van reményekkel. A gyerek eltelve a tudásvággyal, a szülő reméli, hogy gyermeke megállja majd a helyét, a pedagógus pedig, hogy tehetséges és szorgalmas kisdiákot kap.

Sok szeretettel várom ősszel a leendő kis elsősöket a Vásár téri suliba!

A beiratkozás a Vásár Téri Német Nemzetiségi Általános Iskolába április 18–19-én lesz. További információk az iskola honlapján (www.nnai.hu), illetve városunk weboldalán, ide kattintva.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []