Miben segíthetünk?

Lángokban állt a Fő utcai épület

Lángokban állt a Fő utcai épület
2023. április 4.

Csaknem ezer négyzetméteresen égett a Fő utca és a Széchenyi utca találkozásánál található épület kedden. A lángok a délelőtti órákban csaptak fel, a helyszínre jelentős erőkkel vonultak a fővárosi hivatásos, valamint a pilisvörösvári és a solymári önkéntes tűzoltók. Az eset kapcsán a legmagasabb, 5-ös fokozatú riasztás volt érvényben.

Robbanások miatt az épület közvetlen szomszédságában lévő Széchenyi utcai tagóvodát kiürítették, a kicsiket átkísérték a Rákóczi utcai központi intézménybe. A környék óvodáit érintően – az említett két intézmény, valamint a Gradus esetében – azt kérték a szülőktől, hogy aki teheti, vigye haza gyermekét.

A helyszínen több mint 50 tűzoltó dolgozott, akik kilenc vízsugárral, ezek közül két létrasugárral fékezték meg a lángokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett. Az oltást kora délután fejezték be, az utómunkálatok azonban még hosszú órákon át tartottak. Utolsóként a Pilisvörösvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai vonultak be az esti órákban.

Az oltás idejére a 10-es út érintett szakaszát lezárták, majd rendőri irányítás mellett egy sàvon megindulhatott a forgalom. Az útzárat végül 15 órakor oldották fel. Nem sérült meg senki, ám az anyagi kár jelentős. Hogy pontosan mi okozta a tüzet, tűzvizsgálat deríti ki.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []