Miben segíthetünk?

Fellép a város a gyorshajtókkal szemben: Trafiboxokat kap több forgalmas helyszín

Fellép a város a gyorshajtókkal szemben: Trafiboxokat kap több forgalmas helyszín
2023. október 16.

Trafiboxok segítik a jövőben a biztonságos közlekedést városunkban. A telepített sebességmérők a gyorshajtás okozta balesetek megelőzését szolgálják majd, különös tekintettel arra, hogy Pilisvörösváron a legfeljebb 50 kilométer per órás sebességhatár ellenére sokan nem tartják be a szabályokat. A személyi sérüléssel járó eseteken túl rendszeresen előfordul, hogy állatokat – kutyákat, macskákat – gázolnak el az autósok, vagy anyagi kárt okoznak, pollereket, virágládákat rongálnak meg járművükkel.

A Pilisi KÖTET szeptemberi ülésén került fókuszba a kérdés, vagyis, hogy városunkban és a környező településeken is szükségessé vált a Trafiboxok telepítése.  Pilisvörösvár Képviselő-testülete múlt pénteki ülésén úgy döntött, támogatja a kezdeményezést. A sebességmérőket három helyszínen telepítik majd:

  • A 10 főút bevezető szakaszán Piliscsaba felől
  • A Csobánkai utca bevezető szakaszán Csobánka felől
  • A Szabadság utca gimnázium előtti részén.

A pontos helyszínt a későbbiekben, forgalomtechnikai szakértő bevonásával jelölik majd ki. A három Trafibox telepítését és az ezzel járó egyéb költségekre bruttó 26 millió forintot biztosít a város.

 

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []