Miben segíthetünk?

Tüdőszűrés januárban Pilisvörösváron

Tüdőszűrés januárban Pilisvörösváron
2023. november 29.

Tüdőszűrést tart az Önkormányzat januárban Pilisvörösváron, ahogy már megszokhatták, a Fő utca 66. szám alatt, a Városi Díszteremben. Akik szeretnék elvégeztetni a vizsgálatot, 2023. január 9-től január 30-ig nyílik erre lehetőségük. A szűrés időpontjai a következők:

Hétfő: 12:00 - 17:30 
Kedd: 8:00 - 13:30 
Szerda: 12:00 - 17:30 
Csütörtök: 8:00 - 13:30 
Péntek: 8:00 - 13:30 

A tüdőszűrés a felnőtt lakosság számára ajánlott vizsgálat, amely a 40 év feletti lakosoknak évente egy alkalommal továbbra is ingyenes. 40 éves kor alatt, illetve munkahelyi alkalmassági vizsgálathoz a vizsgálat díja 1700 forint, mely az OEP által országosan elrendelt összeg. Ebben az esetben postázzuk az eredményt egy felbélyegzett válaszboríték ellenében. A befizetés a szűrőállomáson kapható csekken történik. A fizetés egyszerűsítése és gyorsítása érdekében a vizsgálati díjat idén már helyszínen is lehet fizetni a csekken feltüntetett QR kód segítségével.

A 14-18 év közötti gyermekek szűrése ingyenes, de beutaló és szülői beleegyező nyilatkozat szükséges. A törvény által kötelezetteknek a vizsgálat természetesen ingyenes.

Felhívjuk a szűrésen részt vevők figyelmét arra, hogy a leletek kiadását a Törökbálinti Tüdőgyógyintézet végzi. A leletek kiadásáról, annak módjáról bővebb információt a szűrés helyszínén kapnak majd. Panasz nélkül is lehet beteg. A vizsgálat alkalmas a TBC, illetve sok más tüdőbetegség időben történő felismerésére. Kérjük, a vizsgálatra hozza magával személyi igazolványát, TB kártyáját, illetve, ha van, az előző évi tüdőszűrő igazolást!

Kérjük, hogy a tüdőszűrésre tünetmentesen érkezzenek!

 

Kapcsolódó linkek / dokumentumok
Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []