Miben segíthetünk?

Már több, mint kétezren vettek részt a tüdőszűrésen

Már több, mint kétezren vettek részt a tüdőszűrésen
2024. január 25.

Továbbra is jelentős érdeklődés mellett zajlik a tüdőszűrés Pilisvörösváron. A szerdáig 2.383 fő élt a prevenciós lehetőséggel. A vizsgálat rendben, gördülékenyen folyik a Városi Díszteremben. A szűrés január 9-én kezdődött és még jövő keddig, vagyis január 30-ig van lehetőség elvégeztetni a vizsgálatot a következő időpontokban:

• Hétfő: 12:00 - 17:30

• Kedd: 8:00 - 13:30

• Szerda: 12:00 - 17:30

• Csütörtök: 8:00 - 13:30

• Péntek: 8:00 - 13:30

Kinek ajánlott a vizsgálat? Kinek ingyenes? Mit kell magatokkal hozni? Hogyan kapjátok meg az eredményt? Erről és sok más hasznos tudnivalóról itt olvashattok bővebben: bit.ly/48Oib2k

A tüdőszűrés a felnőtt lakosság számára ajánlott vizsgálat, amely a 40 év feletti lakosoknak évente egy alkalommal továbbra is ingyenes. 40 éves kor alatt, illetve munkahelyi alkalmassági vizsgálathoz a vizsgálat díja 1700 forint, mely az OEP által országosan elrendelt összeg. Ebben az esetben postázzuk az eredményt egy felbélyegzett válaszboríték ellenében. A befizetés a szűrőállomáson kapható csekken történik. A fizetés egyszerűsítése és gyorsítása érdekében a vizsgálati díjat idén már helyszínen is lehet fizetni a csekken feltüntetett QR kód segítségével.

A 14-18 év közötti gyermekek szűrése ingyenes, de beutaló és szülői beleegyező nyilatkozat szükséges. A törvény által kötelezetteknek a vizsgálat természetesen ingyenes.

Felhívjuk a szűrésen részt vevők figyelmét arra, hogy a leletek kiadását a Törökbálinti Tüdőgyógyintézet végzi. A leletek kiadásáról, annak módjáról bővebb információt a szűrés helyszínén kapnak majd. Panasz nélkül is lehet beteg. A vizsgálat alkalmas a TBC, illetve sok más tüdőbetegség időben történő felismerésére. Kérjük, a vizsgálatra hozza magával személyi igazolványát, TB kártyáját, illetve, ha van, az előző évi tüdőszűrő igazolást!

Kérjük, hogy a tüdőszűrésre tünetmentesen érkezzenek!

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []