Pilisvörösvár
Pilisvörösvárra szervez közös véradást a Vöröskereszt és a KORE
Pilisvörösvárra szervez közös véradást a Vöröskereszt és a KORE
2021. július 5.

Városunkban szervez önkéntes véradást a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezete és az ország legnagyobb szülői szervezete, a Koraszülöttekért Országos Egyesület (KORE). Az esemény időpontja, helyszíne:

2021. július 13.  13:00 – 19:00 (kedd)
Művészetek Háza ( Pilisvörösvár, Fő utca 127.)

Az esemény oldalát megtalálja a csatolt linken. 

Világszerte 13 millió baba jön koraszülöttként a világra évente, Magyarországon 8 ezren érkeznek idő előtt, vagyis minden tizedik gyermek. Közülük sokan szenvednek vérszegénységben az első hónapokban. Ennek egyik terápiáját a transzfúzió jelentheti, vagyis a vérátömlesztés, amikor friss, egészséges vörösvértesteket juttatnak a baba szervezetébe az egyik vénáján keresztül. Sokan nem tudják, hogy véradásukkal akár egy koraszülött számára is biztosíthatják a gyógyulás lehetőségét.

A két szervezet most arra szeretné közös erővel felhívni a figyelmet, mennyire fontos, hogy a koraszülött gyermekek számára elérhetőek legyenek azok lehetőségek, amelyek az egészséges növekedés és érés folyamatában segítik őket. Aki teheti, legalább évente egyszer adjon vért, hiszen a vér semmi mással, csak véradással pótolható.

Összesen két Pest megyei településen zajlik majd a fontos üzenetet közvetítő esemény: Pilisvörösvár mellett Szentendrén – utóbbi helyszínen július 16-án – várják a véradókat. A Vöröskeresztnek és a KORE-nak nem ez az első közös kezdeményezése, tavaly november 17-én a koraszülöttek világnapján, a Semmelweis Egyetem Elméleti Oktatási Központjában szerveztek sikeres véradást. 

 

Kapcsolódó linkek / dokumentumok
Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []