Miben segíthetünk?

Készen állunk a télre

Készen állunk a télre
2020. november 13.
A 2020/21-es téli szezontól kezdve a Városgazda Kft. fogja elvégezni a téli síkosságmentesítést.

A síkosságmentesítendő utak hossza Pilisvörösváron összesen 60,8 km, ebből aszfalt: 32,2 km, térkövezett: 16,4 km, földút pedig 12,2 km.

Múlt télen a gépi síkosságmentesítés vállalkozó bevonásával valósult meg; a buszmegállók, lépcsők, járdák kézi tisztítását/szórását az önkormányzat munkatársai végezték el.

A vállalkozói szerződést megörököltük, az új városvezetés a szezon végén úgy döntött, hogy házon belül oldja meg a téli gépi feladatokat is. Ezáltal nem csak hatékonyabban, de egyben jelentős költségeket megtakarítva tervezzük városunk üzemeltetését.

A Ferrari Gianni fűnyíró/hótolásra is alkalmas gépet értékesítettük. A hótakarító adapterrel ellátott Suzuki Jimny megmaradt, és mellé érkeztek további munkagépek a nyár folyamán. A képeken látható a teljes flotta: sószóró- és hóeltakarító munkagép, John Deere traktor, JCB 3cx homlokrakodós munkagép.

Büszkék vagyunk arra, hogy mindösszesen 4 hónap alatt a Városgazda Kft. elérte, hogy a november 1-i szezonkezdésre a Fácán utcai telephelyen az induláshoz szükséges sómennyiség bedepózva és a géppark felszerelve várja az első havazást, ónos szitálást.

Előző szezonban kiderült, hogy a síkosságmentesítés elrendelése nem egzakt módon meghatározható, sokszor több szempontot figyelembe véve “kockáztattunk”, hogy indítsuk-e a szórást.

Reméljük a változtatás, a lakosság örömére fog szolgálni az előttünk álló szezonban, hozzájuk két kérésünk van: egyrészt szükség esetén ingatlanjaik előtt végezzék el a síkosságmentesítést; másrészt sokan nem gondolnák, de az út szélén parkoló autók akadályozzák a hótoló/sószóró munkagépet, ezért kiemelten kérjük hogy az ingatlanon belül oldják meg a parkolást !

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []