Pilisvörösvár
Miben segíthetünk?
Zárszámadás, pályázatok, fejlesztések
Zárszámadás, pályázatok, fejlesztések
2021. április 23.
Számos fontos témáról beszélt a PilisTV-nek adott interjúban dr. Fetter Ádám polgármester és Strack Bernadett alpolgármester, köztük az önkormányzati munka legfontosabb pillanatáról, a zárszámadásról. „Eljött az idő, amikor kiderül, mennyire vagyunk jó gazdái a városnak” – mondta dr. Fetter Ádám.

2020-ban 667 millió forint maradvánnyal zárta a város az évet. Ebből 207 millió forint már kötelezettséggel terhelt, ami annyit jelent, hogy ezt az összeget 2020-ban lekötötték a 2021-ben jelentkező –  már tudható –  kiadásokra, további 10 millió forint pedig intézmények tartalékát képezi. Így az önkormányzat összesen 450 millió forint szabad maradvány felett rendelkezhet 2021-ben. Ez tavaly 182 millió forint volt. Mindezt annak ellenére sikerült eléri, hogy a vírushelyzet miatt 60 millió forintos elvonás sújtotta az Önkormányzatot.


A hivatal működésének átszervezésével, a Városgazda Kft. megalapításával, a bevezetett adóellenőrzési és új adóbehajtási rendszerrel, illetve a bérlakások helyzetének rendezésével, vagyis összességében új szemlélettel, takarékos gazdálkodással, követve az óvatosság elvét a városvezetés szerint sikeres és stabil évet sikerült zárni. Ugyanakkor felhívják a figyelmet, hogy a többletbevételek egy része egyszeri,  vagyis ezekre építeni nem lehet. Pilisvörösvár minden pályázati lehetőséget meg fog ragadni, de a bevételek növelése érdekében az adórendszer átalakításának lehetőségét idén ismét tárgyalni fogják, hogy biztosítsák a fejlődést. 

 

A zárszámadás részleteiről, a  szolidaritási számláról, a járdaépítési és járdafelújítási programról, a megtakarításokról, ezzel együtt pedig a jövőbeli tervekről és a sikeres rendelőpályázatról többet megtudhat, ha megnézi a mellékelt linkeN található 22 perces felvételt.

Kapcsolódó linkek / dokumentumok
Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []