Miben segíthetünk?

Kedvezőbbek a feltételek az utcaközösségeknek a városi járdapályázaton

Kedvezőbbek a feltételek az utcaközösségeknek a városi járdapályázaton
2022. május 30.

A Képviselő-testület legutóbbi pénteki ülésén módosította az önkormányzati támogatású járdapályázatról szóló rendeletét (8/2021. (IV. 26.)). E szerint a jövőben, ha utcaközösség pályázik az építésre, akkor már 40 méter hosszúságú szakaszra is lehet támogatást igényelni. A kedvezőbb feltételt megelőzően 60 méter volt a minimálisan meghatározott hosszúság.

A rendeletben módosították emellett a pályázat elbírálásának menetét. A gyorsabb, hatékonyabb ügyintézés érdekében ezentúl a Műszaki Osztály előkészítését követően a döntés – a közterület-használati engedélyhez hasonlóan – polgármesteri hatáskörbe kerül. A polgármester pedig minden évben beszámol a Képviselő-testületnek a benyújtott és elbírált pályázatokról.

Az Önkormányzat tehát továbbra is biztosítja a lehetőséget a pilisvörösváriaknak az ingatlanjaik előtti járdaszakaszok felújítására vagy építésére. A járható, biztonságos gyalogutak létesítéséhez, a rendezett környezet megteremtéséhez a város építőanyaggal járul hozzá.

A pályázatot a teljeskörűen közművesített, a helyi építési szabályzat szerint kialakított önkormányzati tulajdonú közterületekre lehet beadni. Az egységes utcakép kialakítása érdekében a járdaburkolatot a városban legjellemzőbb 10x20 centiméteres szürke térkővel kell kialakítani, a kiépítésre kerülő járdának minimum 1,5 méter szélesnek (ahol a szükséges hely rendelkezésre áll) és akadálymentesnek kell lennie.

Pályázni utcaközösségi szinten – az új, kedvezőbb feltéltelek szerint – minimum 40 méter összefüggő járdaszakaszra vagy egyénileg lehet, amennyiben a szomszédos ingatlanok előtt lévő járda megfelelő burkolattal rendelkezik. A pályázat benyújtásának feltételei az alábbi dokumentumokban találhatók. Az adatlap kinyomtatott formában az Ügyfélszolgálaton is elérhető.

Érdemes tehát élni a lehetőséggel!

Kapcsolódó linkek / dokumentumok
Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []