Miben segíthetünk?

Hétindító Hírek

Hétindító Hírek
2021. május 17.
Ismét összegyűjtöttük a városunkkal kapcsolatos fontosabb híreket, eseményeket.

Befejeződtek a korszerűsítési, felújítási munkálatok a sportpályán


Három komoly beruházás zajlott a Szent Erzsébet utca Sportpályán az elmúlt hónapokban. A munkálatok márciusban kezdődtek, ezalatt 35 szórófejes öntözőrendszert alakítottak ki, felújították a büfé-klubház épületét és napelemrendszert telepítettek.

https://pilisvorosvar.hu/aktualis/vorosvari-hirek/1-Helyi-hirek/833-Befejezodtek-a-korszerusitesi-felujitasi-munkalatok-a-sportpalyan


Elkezdődött a napelemmel működő kamerás védelmi rendszer kiépítése

Az applikációs bejelentések, illetve a rendészek és a Városgazda Kft. munkatársainak felmérése alapján – a Háziréti lejáró, a Sirály utca-Pálya tó környéke, a Szent Erzsébet Otthon alatti rész, a Dugonics utca és a Piac tér területe, valamint a Budai úton a parkoló, illetve a Tó dülő érintett. A megelőzésben és az elkövetők felderítésében játszhat fontos szerepet. A kamerák beüzemelésére a telepítést követően kerülhet sor.

https://pilisvorosvar.hu/aktualis/vorosvari-hirek/1-Helyi-hirek/827-Elkezdodott-a-napelemmel-mukodo-kameras-vedelmi-rendszer-kiepitese 


Polgármesteri közlemény a kulturális és sport célú területekről


A TEVÖ szívügye a kulturális és sport élet fellendítése. Az Északi lakóövezetben található a KSP besorolású terület, amely 2000-es évek elejétől hivatott otthont adni kulturális és sport célú intézményeknek. Az itt található nadrágszíj telkek részben magán-, részben Önkormányzati tulajdonúak. A TEVÖ megválasztása óta dolgozik azon, hogy itt, egy minél nagyobb egybefüggő Önkormányzati tulajdonú terület alakuljon ki, amely lehetővé teszi a kulturális és sport célú intézmények megépülését. A város hosszútávú célja a terület besorolásának megtartása és a tulajdon kizárólagosságának megszerzése. Ehhez kérjük a lakosság támogatását, együttműködését! Ezen a területen kulturális és sport célon kívül más célú építmény nem épülhet. A terület nem kerül felparcellázásra lakóingatlanok számára.

VIDEÓ: https://www.facebook.com/pilisvorosvar/videos/4421067764571208 


Pilisvörösvár érték, nem hulladéktároló

A rendszeres takarítás, a segítő önkéntesek, az ismétlődő figyelemfelhívások és a szigorúbb szankciók ellenére rendre érkeznek bejelentések illegálisan lerakott hulladékkal összefüggésben a Hivatalhoz. Továbbra is összefogásra van szükség, hogy megvédjük városunk környezetét. Azok a magánszemélyek, vállalkozások, civil szervezetek, akik vagy amelyek ezt az ügyet segíteni szeretnék, hogy a felajánlott összeget a szolidaritás jegyében az alábbi számlaszámra utalják:

14100024-11787949-43000001

Kedvezményezett: Pilisvörösvár Város Önkormányzata

Közlemény: Óvjuk Meg Városunk Környezetét!

https://pilisvorosvar.hu/aktualis/vorosvari-hirek/1-Helyi-hirek/825-Pilisvorosvar-ertek-nem-hulladektarolo 

 


Közösségek hete Pilisvörösváron


A Művészetek Háza szervezésében május 10-16 között zajlott a program. Ennek része volt a Kincskereső játék, a Szebb Környezetünkért Egyesülettel közös szervezésben. Három helyszínen három feladat várta a geoládák kedvelőit. A programot a családok kérésére a hónap végéig meghosszabbítják. Aki szeretne bekapcsolódni, részleteket itt talál:
https://mhpv.hu/program/programok/kozossegek-hete-2021/kincskereses 

A Pilisvörösvár társasjáték felhívásra már több, mint ötven szimbólum érkezett, a játékot meghosszabbították a Gyereknapig:

https://mhpv.hu/program/programok/kozossegek-hete-2021/vorosvar-tarsasjatek 


Végső búcsú Marosiné Pánczél Ildikótól


Május 14-én délután szerettei és kollégái körében végső búcsút vettek a Pilisvörösvári Szakrendelő főnővérétől. A zártkörű búcsúztató helyszínéül szolgáló udvart egy héttel korábban hozták rendbe a rendelőintézet dolgozói, barátai és családtagjaik. Szeretett  munkatársunk hosszú betegség után április 25-én hunyt el. Emlékét kegyelettel megőrizzük.

https://www.vorosvariszakrendelo.hu/bucsuzunk/ 


Nyitó nap a Városi Könyvtár udvarán


Május 15-én nyárias időjárás mellett került sor a kulturális intézményünk újranyitására. Az eseményt a Zeneiskola növendékeinek előadása tette színesebbé, melyet élőben közvetített a Pilis Televízió. A mini koncert rövidesen elérhető lesz a TV műsorán. 


Bérmálás Pilisvörösváron


Május 16-án délelőtt Spányi Antal a Székesfehérvári Egyházmegye püspöke bérmált a Nagytemplomban. 131 fiatal tett hitvallást és vált felnőtt kereszténnyé az ünnepségen. Az eseményt élőben közvetítette a Pilis Televízió.  A vágott felvétel itt tekinthető meg: https://youtu.be/I4ANftiH3XQ

 

Felhívás helyi iparűzési adó bevallási és befizetési határidőre


A 2020-as adóévről szóló bevallás benyújtásának, illetve a 2020-as évben megfizetett adóelőleg és a 2020-as évre megállapított tényleges adó pozitív különbözetének befizetési határideje: 2021. május 31.

https://pilisvorosvar.hu/aktualis/vorosvari-hirek/24-Adougyek/831-Felhivas-helyi-iparuzesi-ado-bevallasi-es-befizetesi-hataridore


Ápolók napja


Május 12-én az ápolókat köszöntöttük világszerte. Az általuk végzett munka nemcsak szakmai felkészültséget, hanem emberséget és óriási elhivatottságot is kíván, az elmúlt több mint egy évben, a rendkívüli járványhelyzetben pedig még ennél is sokkal többet. Köszönjük áldozatos és felelősségteljes munkájukat, különösen a Pilisvörösvári Szakrendelőben dolgozó ápolókét!


Szavazhat, hogy még színesebbé váljon Vörösvár


Pályázatot adott be a Tegyünk Együtt Vörösvárért Egyesület (TEVÖ), hogy még színesebbé váljon Pilisvörösvár. A vasútállomás támfalát és az aluljárót szemelték ki, szeretnék ugyanis feldobni az említett területet egy színes, figyelemfelkeltő, vidám grafikával. A regisztráció email címet és telefonszámot igényel a szervező Akzo Nobel cég részéről, azonban sikeres belépés után akár minden nap lehet szavazni. Jelenleg a TOP 3-ba nem került még be a pilisvörösvári pályázat, kérjük, szavazzanak a városért. Köszönjük!

https://pilisvorosvar.hu/aktualis/vorosvari-hirek/1-Helyi-hirek/830-Szavazhat-hogy-meg-szinesebbe-valjon-Vorosvar 


Május 20-ig lehet az adó 1%-áról rendelkezni


Összegyűjtöttünk több, mint harminc, pilisvörösvári székhelyű, az szja 1% felajánlására jogosult civil szervezet. A lista itt érhető el:

https://pilisvorosvar.hu/aktualis/vorosvari-hirek/1-Helyi-hirek/731-Ado-1-szazalek-Tobb-mint-harminc-vorosvari-szervezet-szerepel-a-listan 

Arról, hogy miként rendelkezhet adója 1+1 százalékáról, a NAV oldalán részletes útmutatót talál: https://nav.gov.hu/nav/szja1_1/1_1_szazalek.

Továbbra is várat magára a meleg idő, helyette lesz sok csapadék, erősen szeles és hűvös idő (Stéhli Balázs előrejelzése)

Hétfőn egy markáns ciklon hidegfrontja határozza meg időjárásunkat. Délutánig borongós ég lesz, és hajnaltól intenzív eső kezdődik, mely csak a délután derekára áll el. 25-30 mm-nyi csapadék is lehullhat, mely fél havi mennyiség. Délutántól erős, viharossá fokozódó északnyugati szélre kell készülni, mely csak estétől mérséklődik majd. Hűvös lesz. Reggel 10 fok, délután 15 fok várható.

Kedden gyakran változó felhőzet lehet egy-egy záporral napközben. Az ény szelet erős lökések kísérhetik.
Reggel 8 fok, délután 18 fok várható.

Szerdán, és csütörtökön is hasonló időnk lehet minden tekintetben.

Pénteken átmenetileg melegedés jöhet egy napra a délnyugatira forduló áramlással. Maradhat a gyakran változó felhőzet, továbbra is előfordulhat egy-egy zápor, és ezen a napon már a délnyugati szelet kísérhetik erős lökések. Reggel 7 fok, délután 22 fok valószínű.


A hétvégén egy újabb hidegfront alakíthatja időjárásunkat. Szombaton még változóan napos-felhős, száraz időnk lehet estig, a délnyugati szelet erős lökések kísérhetik. Estétől már esőre, záporokra kell számítani.
Reggel 8 fok, délután 20 fok valószínű.


Vasárnap a hidegfront hatására kiadós esőre, erős északnyugati széllökésekre, erős lehűlésre kell számítani. Reggel 11 fok, délután 12 fok valószínű.

 

 Kapcsolódó linkek / dokumentumok
Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []