Miben segíthetünk?
A Pilisvörösvári Tipegő Bölcsőde fejlesztése új helyszín építésével
Kedvezményezett neve
Pilisvörösvár Város Önkormányzata
A szerződött támogatás összege
1 042 341 827 Ft
A támogatás mértéke
100%
A projekt tervezett befejezési dátuma (ha megvalósult, akkor a tényleges befejezés)
2023. december 31.
A projekt azonosító száma
VEKOP-6.1.1-21-2021-00007
A projekt rövid bemutatása
Pilisvörösvár Város Önkormányzata 1.042.341.827 forint, 100 %-os finanszírozású, Európai Uniós forrásból származó támogatást nyert el egy új bölcsőde létrehozására a településen. A beruházás a kisgyermekek napközbeni ellátásának, ezáltal a település lakosságának a bölcsődei szolgáltatásokhoz való nagyobb arányú hozzáférésének megteremtésére irányul egy új, 40 férőhelyes bölcsőde létrehozásával. Jelen projektben egy önkormányzati tulajdonú ingatlanon épül meg az új 4 csoportos bölcsőde épülete, amellyel a bölcsődei férőhelyek száma többszörösére nő a jelenlegi 26-ról. A projekt megvalósításának indokát az jelenti, hogy a városban jelenleg több mint 400 fő 3 év alatti gyermek él, akik számára mindössze egy két csoportos bölcsődében, 26 férőhely érhető el. A bölcsőde folyamatosan telt házzal üzemel, folyamatosak a várólisták, az Önkormányzat nem tudja kielégíteni a lakossági igényeket a bölcsődei szolgáltatás iránt.
A projekt tartalmának bemutatása

A tervezett új épület egy a város központi részén található önkormányzati telken épül meg. A már rendelkezésre álló építési engedélyezési, valamint kiviteli tervek alapján 4 csoportszoba és a hozzá kapcsolódó, a gyerekek ellátását biztosító helységcsoport lesz kialakítva az épületben. Nevelői helységek és irodák, melegítő konyha, babakocsitároló és minden a jogszabályokban előírt helyiség betervezésre került az épületben. Az új bölcsőde komplexen akadálymentesített lesz, így akadálymentes bejárat és mosdó, az épület előtt pedig akadálymentes parkoló is kiépítésre kerül. A kisgyermekek számára egy tágas játszóudvar és egy fedett terasz is rendelkezésre áll majd az ingatlanon.
 
A kivitelezés mellett bútorok és játékok beszerzésére is sor kerül a bölcsőde számára a támogatásból.
 
A kapcsolódó egyéb költségekkel és szolgáltatásokkal együtt a pályázat teljes költségvetése 1.042.341.827 forint.

Az intézmény 2023 év végére valósul meg. Az engedélyes és kiviteli tervek 2022-ben készültek el, az épület építésére vonatkozó nyílt közbeszerzési eljárás 2023 februárban zárult le. A 2023.03.02-i munkaterület átadását követően megkezdődhetett az építkezés.
 
A projekt eredménye egy a XXI. századi követelményeknek és a lakossági igényeknek megfelelő korszerű bölcsőde épület lesz, ahol 40 további 1-3 év közötti kisgyermek számára lesz biztosított a bölcsődei ellátás. A beruházás emellett még 8 új munkahelyet is teremt.

 


Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []