Miben segíthetünk?
Pilisvörösvár fenntartható városfejlesztési stratégiájának és egyéb dokumentumoknak a kidolgozása
Kedvezményezett neve
Pilisvörösvár Város Önkormányzata
A szerződött támogatás összege
79 877 640 Ft
A támogatás mértéke
100%
A projekt tervezett befejezési dátuma (ha megvalósult, akkor a tényleges befejezés)
A projekt azonosító száma
TOP_PLUSZ-1.3.1-21-PT1-2022-00001
A projekt rövid bemutatása
Pilisvörösvár Város Önkormányzata 79,88 MFt, 100 %-os finanszírozású, Európai Uniós forrásból származó támogatást nyert el városfejlesztési és egyéb stratégiai dokumentumok elkészítésére. A projekt során elkészül a 2021-2027-es európai uniós költségvetési időszakra szóló Fenntartható Városfejlesztési Stratégia (FVS), továbbá az abban kitűzött célok megvalósításához szükséges operatív tervezési szintű TOP Plusz Városfejlesztési Programterv (TVP). Ezen túlmenően a projekt keretében elkészül: • a város energiafelhasználásának átfogó energetikai felmérése, • a városüzemeltetési szolgáltatások és önkormányzati fenntartású közintézmények digitalizációjára irányuló elemzés, és ezek alapján egy digitális akcióterv, • a város projektjeire, az akcióterületeire és a városfejlesztési stratégia pénzügyi megvalósíthatóságára vonatkozó üzleti terv is. Az Önkormányzat a tervezési folyamat előkészítő szakaszában figyelmet fordított a partnerség elvére, tematikus munkacsoportok felállításával bevonta a szakterületileg illetékes szervezetek széles körét, a helyi érdekképviseleti szerveket, az önkormányzati intézményhálózat képviselőit, valamint a helyi döntéshozókat és képviselőket. A projekt végső célja, hogy az elkészülő Fenntartható Városfejlesztési Stratégia és TOP Plusz Városfejlesztési Programterv megfelelő alapot nyújtson a város további, jövőben elkészítendő stratégiai dokumentumaihoz. A tervezésre az Önkormányzat 79,88 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert.
A projekt tartalmának bemutatása

Pilisvörösvár Város Önkormányzata 79,88 MFt, 100 %-os finanszírozású, Európai Uniós forrásból származó támogatást nyert el városfejlesztési és egyéb stratégiai dokumentumok elkészítésére.

A projekt során elkészül a 2021-2027-es európai uniós költségvetési időszakra szóló Fenntartható Városfejlesztési Stratégia (FVS), továbbá az abban kitűzött célok megvalósításához szükséges operatív tervezési szintű TOP Plusz Városfejlesztési Programterv (TVP).

Ezen túlmenően a projekt keretében elkészül:

a város energiafelhasználásának átfogó energetikai felmérése,
a városüzemeltetési szolgáltatások és önkormányzati fenntartású közintézmények digitalizációjára irányuló elemzés, és ezek alapján egy digitális akcióterv,
a város projektjeire, az akcióterületeire és a városfejlesztési stratégia pénzügyi megvalósíthatóságára vonatkozó üzleti terv is.
Az Önkormányzat a tervezési folyamat előkészítő szakaszában figyelmet fordított a partnerség elvére, tematikus munkacsoportok felállításával bevonta a szakterületileg illetékes szervezetek széles körét, a helyi érdekképviseleti szerveket, az önkormányzati intézményhálózat képviselőit, valamint a helyi döntéshozókat és képviselőket.

A projekt végső célja, hogy az elkészülő Fenntartható Városfejlesztési Stratégia és TOP Plusz Városfejlesztési Programterv megfelelő alapot nyújtson a város további, jövőben elkészítendő stratégiai dokumentumaihoz.

A tervezésre az Önkormányzat 79,88 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert.
Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []